Kladionice već znaju ko osvaja Zlatnu loptu 2024. godine?!

Ko će naslijediti Messija?

Kladionice već znaju ko osvaja Zlatnu loptu 2024. godine?!

Edmir Škorić

U ponedjeljak, 30. oktobra, argentinski napadač Lionel Messi osvojio je osmu Zlatnu loptu u karijeri. On je prvi u historiji sa osam nagrada, a po svemu sudeći mu je i posljednja s obzirom na godine i da je otišao igrati u Sjedinjene Američke Države.

Messi je osvojio nagradu prvenstveno zahvaljujući tituli svjetskog prvaka s Argentinom krajem prošle godine. Slavio je ispred napadača Manchester Cityja Erlinga Haalanda, kome na kraju nije bilo dovoljno ni 56 golova ni tripltea osvojena sa Građanima.

Već danas su ažuirare kvote za osvajača Zlatne lopte 2024. godine, a čin ise da kladionice znaju nešto više ili jednostavno na osnovu trenutne forme pretpostavljaju da će nagrada otići u ruke zvijezde Real Madrida Judea Bellinghama.

Kvota da će mladi Englez osvojiti Zlatnu loptu iznosi 4. Na 100 KM dobijete 400 KM. No, usudite li se kladiti na Bellinghama? On je trenutno prvi favorit i zaista nije ni čudo što ga bukmejkeri smatraju prvim favoritom s obzirom na ono što radi u dresu Reala na početku nove sezone.

Podsjetimo da je već zabio 13 golova na 13 utakmica, s tim da je dva od tih 13 dao Barceloni u 2:1 pobjedi njegovog Reala u subotu.

Oglasi

Drugi favorit po kladionicama sa kvotom 5 je PSG-ov napadač Kylian Mbappe, a slijedi Haaland sa kvotom 5,5, pa Harry Kane sa kvotom 7, a tek na petom mjestu je Lionel Messi s kvotom 8.

Nakon Messija sa kvotom čak 21 smješten je Kevin de Bruyne, a Vinicius s istom kvotom zauzima sedmo mjesto. Cristiano Ronaldo, koji igra u Saudijskoj Arabiji za Al Nassr, u potpunosti je otpisan jer je tek osmi na listi sa kvotom 26, a tolika je kvota i na Mohameda Salaha.

Ovu listu zatvara iskusni Barcin napadač Robert Lewandowski sa kvotom 34.Visoke su kvote na Son Heung-mina, čak 80, a ako stavite marku na Jacka Grealisha, dobit ćete čak 100 maraka. No, treba da se dogodi svjetsko čudo da upravo on postane novi osvajač Zlatne lopte.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Gledajući trenutnu formu i timove za koji nastupaju, ipak su Bellingham, Mbappe i Haaland s razlogom postavljeni kao najveći favoriti za osvajanje prestižne nagrade koja se dodjeljuje najboljem fudbaleru u jednoj sezoni.

Da se nakratko vratimo na Messija. Argentinac je postao prvi fudbaler koji ne igra u Evropi, a da je osvojio Zlatnu loptu, pošto je ljetos potpisao za američki Inter Miami. Prethodno je Zlatnu loptu osvajao 2009., 2010., 2011., 2012., 2015., 2019. i 2021. godine.

Top Komentari

user1676286668
Opet lesi osvaja sad će kriterij biti ko ima najviše lopti i ko podržava Izrael i ubijanje djece on dobija loptu,jednostavno.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi