Fenerbahče ne staje: Nakon Tadića stiglo još jedno veliko pojačanje

Brazilac stigao u Istanbul

Fenerbahče ne staje: Nakon Tadića stiglo još jedno veliko pojačanje

Eldar Ganibegović

Fenerbahče ne staje s pojačanjima. Doveli su ovog ljeta zvijezde poput Edina Džeke i Dušana Tadića, a sada su jednim Brazilcem pojačali odbranu.

Najzvučnije transfere ovog ljeta u Turskoj pravi Fenerbahče koji iduće sezone želi napasti titulu prvaka ove zemlje.

Tako su do sada stigli Edin Džeko i Dušan Tadić između ostalih, a očekuje se da balkansku klapu upotpuni i Dominik Livaković.

Novo pojačanje je sada stiglo u Fenerbahče i to iz Serije A. Dvadesetsedmogodišnji Brazilac pojačat će odbranu ovog tima.

U pitanju je Rodrigo Becão koji stiže iz ekipe Udinesea, no nije poznata cifra koju je istanbulski tim platio italijanskom na ime obeštećenja.

Oglasi

Ovaj stoper u Udinese je stigao iz svog matičnog kluba, brazilske Bahije i to za 1,6 miliona eura u julu 2019. godine. 

Prije toga je sezonu igrao na posudbi u moskovskom CSKA-u i sada je došlo vrijeme za nove izazove.

Ovo je četvrti plaćen transfer Fenerbahčea ovog ljeta. Za 9,75 miliona eura iz Dynamo Moskve stigao je Szymanski, Henrique je Flamengu plaćen 1,4 milion eura, a Egribayat Goztepeu 200 hiljada manje. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Osim pomenutih igrača, još su u klub stigli Kent, Djiku i Nayir. Neki su se igrači vratili s posudbe, a neki prekomandovani iz mlađih kategorija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti