Turci oduševljeni Tadićem i odlukom zbog Fenera: "Za mene je on transfer godine i ispred Džeke"

Analitičari tvrde

Turci oduševljeni Tadićem i odlukom zbog Fenera: "Za mene je on transfer godine i ispred Džeke"

Midhat Šljivak

Srpski fudbaler Dušan Tadić (34) još je jedno veliko ime u Fenerbahčeu. Kapiten Orlova je nakon pet godina napustio Ajax i odlučio je potpisati ugovor s turskim velikanom, gdje je dočekan kao istinska zvijezda. Za mnoge je on potpis godine za Fener čak i bolji posao od Edina Džeke.

Dušan Tadić nedavno je potpisao ugovor s Fenerbahčeom. Srbin će naredne dvije godine provesti u Istanbulu, baš kao i kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko.

Dolazak 34-godišnjeg Tadića mnogi vide kao bolji posao istanbulskog velikana nego dovođenje Džeke, a nekadašnji fudbaler i analitičar Erman Ozgur je rekao:

"Za mnoge je dovođenje Edina Džeke najveći transfer kojeg je Fenerbahče mogao napraviti. Međutim, za mene je dovođenje Dušana Tadića zapravo posao godine", rekao je Ozgur navodeći kako smatra da će učinak Tadića biti mnogo bitniji za Fenerbahče.

Oduševljen dolaskom Srbina u klub je i Ugur Karakullukcu. Njega je oduševila skromnost srpskog fudbalera koji je odbio mnogo veću ponudu iz Saudijske Arabije.

Oglasi

"Kada je Tadić trebao prijeći u Ajax, imao je ogromnu ponudu iz Kine. Sada je odabrao Fenerbahče umjesto Saudijske Arabije. Jasno pokazuje da mu novac nije sve u životu. Očigledno mu je Fener obećao da će biti mnogo sretniji ovdje", istakao je Karakullukcu.

Kapiten reprezentacije Srbije će uz Edina Džeku predvoditi ofanzivni dio ekipe istanbulskog velikana, a uskoro će im se pridružiti još jedan fudbaler iz regiona, a to je hrvatski golman Dominik Livaković.

Dušan Tadić je ponikao u dresu Vojvodine, a u karijeri je još igrao za Groningen, Twente, Southampton i Ajax.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U dresu reprezentacije Srbije upisao 98 nastupa i zabio je 21 pogodak.

Top Komentari

Felga
Realno i jest, Džeko je naš ponos ali sa 37 g. to je već penzija. Teško da može više što posebno ne terenu i uraditi.
0 0
Mowzilla
Dovedite i Modrica pa da imate sva tri kapitena na okupu hehe
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi