Rodrigo Palacio ne misli stati: I 38. rođendan će proslaviti u Seriji A

Iskusni Argentinac potpisao novi ugovor

Rodrigo Palacio ne misli stati: I 38. rođendan će proslaviti u Seriji A

Iskusni argentinski napadač Rodrigo Palacio još neće u penziju, a iako mu je punih 37 godina i naredne sezone će igrati na vrhunskom nivou - u Seriji A.

Argentinac protekle dvije sezone proveo u Bologni, a iako je njegov ugovor sa ovim klubom istekao 30. juna, on će nastaviti nositi crveno-plavi dres.

Naime, Bologna je danas saopštila da je Palacio potpisao novi ugovor, te da će u klubu ostati do 2020. godine.

To znači da bi Rodrigo Palacio i svoj 38. rođendan (u februaru 2020.) trebao proslaviti kao član tima iz Serije A.

Palacio se u proteklom periodu čak povezivao i sa Atalantom koja će u novoj sezoni igrati Ligu prvaka, ali je danas postalo jasno da će ostati u ekipi koju sa klupe vodi Siniša Mihajlović.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Palacio je tokom prethodne dvije sezone skupio 59 nastupa za Bolognu u svim takmičenjima, postigao je sedam golova i upisao osam asistencija.

Prije Bologne je sa dosta uspjeha nosio dres milanskog Intera, dok je u svojoj karijeri bio član i Genoe, Boca Juniorsa, Banfielda...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi