Džeko sa klupe ispratio laganu pobjedu Rome
Foto - EPA

Pet golova Vučice

Džeko sa klupe ispratio laganu pobjedu Rome

Midhat Šljivak

Roma je u 35. kolu Serije A na Olimpicu deklasirala Crotone rezultatom 5:0.

Tim Paula Fonsece je dominirao u ovom meču i na kraju je ostvario uvjerljiv trijumf, a svi golovi postignuti su u drugom poluvremenu.

Vučica je dominirala u ovom meču od prve minute. Imao je i Crotone nekoliko izleta prema golu Rome, ali domaći sastav je bio taj koji je imao veće šanse.

Dva puta je Roma u prvom poluvremenu pogađala okvir gola, nisu imali sreće Mayoral i Mkhitaryan, no sve se vratilo u drugom poluvremenu.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Borja Mayoral zabija gol za prednost Rome od 1:0, a pravi raspad gostiju slijedi u posljednjih 20 minuta.

Lorenzo Pellegrini je golovima u 70. i 73. minuti povećao prednost na 3:0, da bi u 78. minuti Henrikh Mkhitaryan postigao gol za 4:0.

Oglasi

Konačnih 5:0 postavio je Borja Mayoral drugim golom u ovom meču u 90. minuti.

Edin Džeko nije dobio šansu za igru u ovom meču. Fonseca ga je odlučio sačuvati za sam finiš sezone i posljednja tri kola.

Roma je trenutno na sedmom mjestu Serije A sa 58 bodovoa i za sada drže mjesto koje vodi u Konferencijsku ligu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 35. kolo:

Roma - Crotone 5:0

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Roma je deset puta bolja ekipa bez Dzeke
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi