Pokazao Mourinhu kakav je majstor: Dva gola Džeke u pobjedi protiv Debrecena

Roma slavila sa 5:2

Pokazao Mourinhu kakav je majstor: Dva gola Džeke u pobjedi protiv Debrecena

E. Čaušević

Fudbaleri Rome večeras su u prijateljskoj utakmici pobijedili Debrecen sa 5:2 u Frosinoneu.

Rimski klub se punom parom sprema za novu sezonu, a izabranici Josea Mourinha danas su odigrali novu pripremnu utakmicu.

Protivnik Rome bio je mađarski Debrecen, a na kraju Vučica je uspjela da pobijedi sa 5:2 u meču u kojem je odličan bio Edin Džeko.

Debrecen je odlično otvorio utakmicu i poveo već u četvrtoj minuti kada je Barany pogodio za 1:0.

Međutim, Vučica je do kraja prvog poluvremena uspjela da dođe do preokreta. Roma je izjednačila na 1:1 u 28. minuti kada je mrežu Debrecena zatresao Mayoral.

Samo pet minuta kasnije na semaforu je bilo 2:1, a ovaj put pogodak za rimski klub postigao je Pellegrini.

Oglasi

Jose Mourinho je na poluvremenu odlučio da napravi deset izmjena, a između ostalih na teren je izašao i Edin Džeko koji je konačno uspio da proradi i zabio je dva gola u nastavku.

Roma je do trežeg gola došla u 52. minuti kada je Zaniolo pogodio za 3:1, ali samo minutu kasnije Ugrai je smanjio na 3:2.

Nakon toga na scenu je stupio sjajni Džeko koji je s dva gola riješio pitanje pobjednika u ovoj utakmici. Džeko je prvi gol zabio u 65. minuti kada ga je El Shaarawy odlično uposlio, a on je zaobišao golmana i pogodio za 4:2.

[streamable]https://streamable.com/22esie[/streamable]

Džeko je do drugog gola stigao u 80. minuti. Dijamant je ukrao loptu igraču Debrecena i krenuo ka golu, a onda je preciznim udarcem sa 16 metara pogodio za konačnih 5:2.

[streamable]https://streamable.com/s6ikv2[/streamable]

Čini se da je bh. reprezentativac konačno pokazao Mourinhu da na njega mora računati, te da još uvijek ima još dosta toga da pokaže.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1604593678
Može u prijateljskim dat gol,pripremne tekme i sl. On je zavrsio svoje...ako dadne 10 golova u novoj sezoni ja vam svima popušim et dajem svoju riječ
3 21
King_Kenny
...dobri golovi,majstorski,vidi se da je covjek klasa i u ovim godinama...nije djabe rekao veliki Bill Shankly "Form is temporary class is permanent."...
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi