Icardi i Wanda sele u Rim, Džeko će sjevernije?

Špekulacije sve glasnije

Icardi i Wanda sele u Rim, Džeko će sjevernije?

E. Škorić

Napadač PSG-a Mauro Icardi i njegova supruga Wanda Nara u pregovorima su s Romom, prema novinama La Repubblica, što znači da bi Edin Džeko mogao otići u Juventus.

Jose Mourinho dugo već dugo je ljubitelj Icardija, a argentinskog reprezentativca frustrira njegova uloga u Paris Saint-Germainu i ima želju da ovog ljeta promijeni sredinu.

Bivši napadač Intera želi da se vrati u Seriju A, ali ne u redove Nerazzurra. Povezivao se već i sa Juventusom, no sada je navodno u pregovorima s Romom.

On bi na Olimpico trebao da dođe na posudbu, a naravno to bi ujedno moglo da znači i odlazak Edina Džeke iz Rome, ma koliko god ga Mourinho poštovao i tvrdio da će mu biti ključan naredne sezone.

Izvještaj u talijanskim novinama vjeruje da bi PSG prihvatio dvogodišnju posudbu Icardija u Romu, ali s tim da klub otkupi nakom toga ugovor igrača za oko 30-35 miliona eura.

S druge strane, Džeko bi na sličan način mogao završiti u Juventusu, s kojim se također prije povezivao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je šest sezona nastupao za Romu. U prvoj je odigrao 31 utakmica u Seriji A i positigao osam golova, u drugoj je dao 29 golova na 37 mečeva, zatim je u trećoj na 36 mečeva postigao 16 golova, pa na 33 meča 9 golova. Prije dvije sezone je imao učinak od 16 ligaških golova na 35 mečeva.

U sezoni iza nas imao je najslabiji učinak, ali i najmanji broj utakmica. Odigrao ih je 27 i postigao sedam golova uz tri asistencije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ono kad ne znas sta da napises,pa izmislis neku glupost cisto da popunis prostor...jel ima ovdje i jedan novinar da zna napisati neki originalni autorski tekst o bilo cemu vezanom za sport...tema ima koliko hoces...uvedite neku kolumnu,evo vam sada i OI pocele,napisite nesto o tome...znate li ista osim prepisivanja sa drugih portala i izmisljanja nepostojecih vijesti?
9 0
WOLF20
Dzeko, Juventus vol. 99
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi