Roma dobila zeleno svjetlo za gradnju novog stadiona
Novi stadion bi trebao biti spreman za sezonu 2020/2021

Radovi bi trebali početi ove godine

Roma dobila zeleno svjetlo za gradnju novog stadiona

S. Pašalić
Teme:

Gradonačelnica Rima Virgina Raggi potvrdila je danas da Roma može početi sa gradnjom novog stadiona.

Klub iz Serie A je pokrenuo cijelu stvar oko gradnje stadiona još 2014. godine, ali je naišao na niz prepreka a nakon što su prije godinu dana dobili odbijenicu danas su dobili saglasnost za gradnju stadiona.

"To je ambiciozan projekat koji će donijeti milijarde investicija našem gradu", izjavila je Raggi na press konferenciji.

"Oko 500 hiljada ljudi će imati koristi od usluga i infrastrukture", dodala je gradonačelnica Rima.

Novi stadion će imati kapacitet od 52.500 gledatelja, a trebao bi koštati oko 300 miliona eura a očekuje se d će biti spreman za sezonu 2020/2021.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti