De Ligt izabrao broj u Juventusu i poručio: Ronaldo me je pitao da dođem, ali to nije presudilo

Mladi Holanđanin

De Ligt izabrao broj u Juventusu i poručio: Ronaldo me je pitao da dođem, ali to nije presudilo

Holandski defanzivac Matthijs De Ligt danas je i zvanično predstavljen u novom klubu Juventusu.

Fantastični 19-godišnji defanzivac odlučio se ovog ljeta preći u redove Stare dame iako je imao ponude još brojnih evropskih velikana kao što su Barcelona ili PSG.

On je danas na press konferenciji odgovarao na novinarska pitanja, pa se prisjetio situacije nakon finala Lige nacija kada mu je Cristiano Ronaldfo prišao i pitao ga da li će doći u Juventus.

De Ligt kaže kako je i prije tog susreta s Ronaldom znao da će preći u Juve.

"I prije finala Lige nacija bio sam siguran da želim preći u Juventus, ali svejedno je bio veliki kompliment za mene što me je Ronaldo pitao da dođem. Ali, to nije učinilo neku razliku", kaže De Ligt.

Također, mladi defanzivac je dodao i sljedeće:

"Kao defanzivac, uvijek sam bio fan Cannavara. Uvijek sam imao simpatije prema Juventusu. Bio sam fan ovog kluba još kao dječak".

Zašto je izabrao Juve ispred PSG-a i Barcelone?

"Bio je to dugotrajan proces. Gledao sam ono što je najbolje za mene. Italija je zemlja u kojoj se najviše cijene defanzivci. Bio je to također veliki izazov, Juve mi je pokazao da me silno želi. Bilo je nekoliko razlčoga zašto sam došao ovdje, ali osjećaj je na prvom mjestu".

"Ovo je veliki korak za mene, prvi put van moje domovine. Zaista sam vrlo sretan zbog načina na koji me je Juve dočekao. Kada sam igrao ovdje u dresu Ajaxa, bio sam vrlo impresioniran atmosferom", kazao je De Ligt.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Holanđanin je izabrao i broj u novom klubu i to 4.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi