Inter na Olimpicu napravio ogroman korak ka Ligi prvaka
Velika tri boda za Inter na gostovanju kod Rome i ozbiljan problem za Jose Mourinha i Vučicu (Foto: EPA)

Trijumf Nerazzurra

Inter na Olimpicu napravio ogroman korak ka Ligi prvaka

Midhat Šljivak

Inter je u derbiju 34. kola italijanske Serije A savladao kao gost Romu na Olimpicu. Bilo je 2:0 i s ova tri boda Nerazzurri su napravili veliki korak ka plasmanu u Ligu prvaka.

Roma je u 34. kolu dočekala Inter tražeći bodove kojima bi se potpuno uključili u borbu za plasman u Ligu prvaka. Međutim, Nerazzurri su slavili pobjedu i ekipu Jose Mourinha su ostavili na sedmom mjestu i daleko od elitnog evropskog fudbala.

Nije se na Olimpicu igrao previše lijep fudbal. Uzbuđenja u prvom poluvremenu gotovo da nije ni bilo, a zatim je u 33. minuti Inter stigao do vodstva.

Denzel Dumfries probija po desnoj strani, ubacuje na drugu stativu gdje je Federico Dimarco koji postiže pogodak za prednost Nerazzurra od 1:0.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1654887643274964994[/twitter]

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, no u nastavku Roma nije uspjela napraviti ništa posebno pred golom gostiju iz Milana koji je igrao jako dobru defanzivu i čekao je šansu iz kontre da završi posao u ovom meču.

Oglasi

Strpljivost se Interu isplatila u 74. minuti. Roger Ibanez pravi katastrofalnu grešku i poklanja loptu Lautaru Martinezu. Argentinac nesebično upošljava Romelua Lukakua, a Belgijanac postiže pogodak za 2:0.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1654903940247429121[/twitter]

Nije se Roma uspjela vratiti u ovaj meč. Uzaludni su bili pokušaji Vučice da napravi nešto, no rezultat se nije mijenjao i ostalo je 2:0 za Inter.

S ova tri boda tim Simonea Inzaghija dolazi na četvrto mjesto tabele sa 63 boda i imaju dva boda prednosti u odnosu na gradskog rivala Milan s kojim im slijede dueli u Ligi prvaka.

Do kraja sezone ekipa s Giuseppe Meazze ima duele sa Sassuolom, Napolijem, Atalantom i Torinom. Izuzetno je to težak raspored i vidjet ćemo na kojoj poziciji će tim iz Milana završiti.

Edin Džeko je meč protiv svog nekadašnjeg kluba odgledao s klupe, a kod Rome Benjamin Tahirović je u igru ušao u 94. minuti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 34. kolo:

Roma - Inter 0:2

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi