Mourinho je rekao o Interu riječi koje su odjeknule Evropom, a prije toga je imao poseban nastup
FOTO: EPA

Portugalac u svom stilu

Mourinho je rekao o Interu riječi koje su odjeknule Evropom, a prije toga je imao poseban nastup

Haris Zilić

Portugalski stručnjak Jose Mourinho izgubio je živce u duelu protiv Monze za vikend i zaradio crveni karton zbog svađe sa gostujućom klupom i to je dobro naplatio.

Disciplinska komisija Serie A, Mourinhu je jučer odredila kaznu od jedne utakmice zabrane vođenja tima, kazna je odmah stupila na snagu nakon odluke.

Dakle, Mourinho za vikend neće voditi Romu u derbiju protiv Intera na San Siru.

Ovo je svakako izazvalo dosta pažnje u italijanskim medijima jer ova odluka sigurno teško pada Mourinho.

Portugalac je ostavio dubok trag kao trener Intera i pomenuta utakmica bi imala veliki značaj za njega.

Oglasi

Romu u četvrtak očekuje utakmice protiv Slavie Prag u Konferencijskoj ligi, a pored te utakmice Mourinha su upitali za pomenutu kaznu, a Jose je odgovorio u svom stilu.

"Idioti jedva čekaju da kažu idiotske stvari. Ja sam trener Rome i spremit ću svoje igrače to mi niko ne može zabraniti", rekao je Mourinho i dodao:

"Žalim zbog ponašanja u finišu utakmice protiv Monze, ali vidimo sam ranije da mnogi treneri rade slične stvari. Tokom cijele sezone sam korektan i odmah jedna situacija i kaznu dobijem. Ako je meni tako, onda neka bude svima isto."

Potražite više informacija na temu Serie A:

A onda se dotakao i Intera izjavom na svoj način.

"Inter? Igramo protiv ekipa koja treba da bude prvak sa 20 bodova prednosti."

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi