Kad proključa bosanska krv: Zaprijetio je Ibrahimoviću "da se nisi mrdnuo", momentalno je zažalio!

Čuvena anegdota

Kad proključa bosanska krv: Zaprijetio je Ibrahimoviću "da se nisi mrdnuo", momentalno je zažalio!

Admin Čaušević

Zlatan Ibrahimović je skoro godinu u penziji, međutim karijera čuvenog napadača je poput nepresušnog izvora raznoraznih anegdota. Čuveni Šveđanin bh. korijena je poznat kao osoba s kojom nema šale, a na svojoj koži je to najbolje osjetio jedan ljekar italijanskog Saveza.

Ibrahimović se tokom igračkih dana poredio sa lavom. Jednostavno nije dopuštao nikom da mu stane na crtu. Ko god bi to uradio loše bi se proveo.

Promijenio je u dvije decenije dugoj karijeri veliki broj vrhunskih klubova. Dva mandata je imao u Milanu gdje trenutno obnaša funkciju savjetnika i pretenduje da postane ključna osoba za transfer politiku.

Prvi put u Milan je došao 2010. godine, a već nakon debija u dresu Rossonera uspio je da napravi pravi mali skandal te doktora italijanskog Saveza prepadne do smrti.

Sve se dešavalo nakon utakmice Cesena - Milan u kojoj je Ibrahimović promašio penal. Pozvan je na doping kontrolu, detalje je ispričao Giuseppe Sapienza, bivši portparol Milana.

"U svojoj prvoj utakmici s Milanom, 2010. godine koju je Milan izgubio od Cesene sa 2:0 Ibra je promašio penal kojeg je, između ostalog, izborio Pippo Inzaghi i pod svaku cijenu ga je htio šutirati.

Oglasi

Ibra mu je uzeo loptu, šutirao, stativa, promašio penal. Na kraju utakmice prišao mu je jedan čovjek i uhvatio ga za ruku.

Bio je ljut i frustriran zbog poraza i promašenog penala i krenuo je da otjera čovjeka.

Bio je to doktor za antidoping testove koji ga je uzeo i odveo u kontrolnu sobu i rekao mu: "Ne mrdaj odavde dok ne obaviš kontrolu."

Ibra je šakom udario po stolu i savio ga na pola. U tom trenutku doktor je odmah rekao Ibrahimoviću da može otići u svlačionicu", ispričao je Sapienza.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S obzirom na karakter ovakva reakcija Ibrahimovića uopšte ne iznenađuje. Još od ranog djetinjstva naučio je da se bori sam za sebe i jednostavno nikad nikom nije dopuštao da mu govori šta i kako će se ponašati.

Zanimljivo da je Ibrahimović u oba mandata sa Rossonerima uspio doći do Scudetta. Za slavni italijanski klub odigrao je ukupno 163 utakmice uz 93 postignuta gola.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nele.
On je Svedjanin.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi