Postalo je ozbiljno: Chelsea šalje ponudu za Džeku, Roma traži više novca!
Londonski klub uz Džeku želi 'u paketu' dovesti još jednog fudbalera Rome.

Vijest prenose ugledni mediji iz Italije i Engleske

Postalo je ozbiljno: Chelsea šalje ponudu za Džeku, Roma traži više novca!

Bh. napadač Edin Džeko bi, pomalo iznenađujuće, ove zime mogao promijeniti klub i vratiti se u Premier ligu na velika vrata.

Za Džeku se ozbiljno interesuje Chelsea, a ugledni inostrani mediji donose vijest da su na Stamford Bridgeu već pripremili ponudu koju će uskoro poslati na adresu Rome.

Sky Sports, Gianluca Di Marzio, Mirror i Sportbible samo su neki od italijanskih i britanskih medija koji pišu da će Chelsea ponuditi 50 miliona eura za dovođenje dvojice Rominih fudbalera - Edina Džeku i Emersona Palmierija.

Chelsea bi u suprotnom smjeru poslao čak i Michyja Batshuayija na polugodišnju posudbu, ali navodno u Romi nisu zadovoljni tom ponudom te žele 15 miliona eura više.

Roma bi ove zime mogla prodati najveće zvijezde kluba, a na izlaznim vratima su i Radja Nainggolan i Kevin Strootman. Velike su šanse da sa Olimpica ode i Edin Džeko, iako se tome sportski direktor Monchi do sada oštro protivio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U narednim danima trebalo bi biti poznato više informacija o Chelseajevom interesu za Edina Džeku, koji je ove sezone postigao 12 golova na 26 utakmica u svim takmičenjima.

Podsjetimo, Chelsea traga za novim napadačem a u opciji su prethodno bili Andy Carroll, pa čak i Peter Crouch što je iznenadilo kompletnu fudbalsku javnost.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi