Roma ponudila ugovor Conteu, ali i saopštila loše vijesti za Edina Džeku

U tom slučaju sigurno napušta klub

Roma ponudila ugovor Conteu, ali i saopštila loše vijesti za Edina Džeku

Endin Čaušević

Italijanski mediji objavili su danas da je Roma napravila prvi korak u pregovorima s Antoniom Conteom, te da su ponudili ugovor ovom stručnjaku.

Roma neće produžiti saradnju s Claudiom Ranierijem kojem ugovor ističe na kraju ove sezone, a prva želja rimskog kluba je Antonio Conte koji je već godinu dana bez posla.

Conte je prošle godine dobio otkaz u Chelseaju i nije tražio novi angažman jer je još uvijek pod ugovorom s Plavcima koji mu odbijaju isplatiti odštetu za otkaz.

Ipak, Roma je održala s njim razgovore i spremna je da mu ponudi godišnju platu od čak 9,5 miliona eura kako bi "prelomio" i na svoju štetu raskinuo ugovor s Chelseajem.

Na taj način bi Conte bio jedan od najplaćenijih trenera i Roma želi da ga bogatim ugovorom "namami" na Olimpico. No, kako piše Calciomercato Roma se u tom slučaju mora odreći barem dvojice fudbalera koji su među najplaćenijima.

Navodno, rimski klub je već odlučio da će to biti Edin Džeko, Javier Pastore ili Steven N'Zonzi. Roma je sprema da proda dvojicu od ovih igrača kako bi u budžetu napravili mjesto za dovođenje Contea.

Conte je od Rome jedino tražio da mu predstave projekat za budućnost i daju odmah dozvole da kreira igrački kadar po svojim željama. On želi da napravi ekipu koja će se moći nositi s Juventusom u narednim sezonama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, postoje priče da će novi sportski direktor Rome biti Gianluca Petrachi koji je trenutno u Torinu, a poznato je da je veoma dobar prijatelj s Conteom.

Antonio Conte se proteklih mjeseci povezivao s Interom, Juventusom i Milanom, te će biti veoma zanimljivo vidjeti gdje će na kraju nastaviti svoju trenersku karijeru.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi