Giuseppe Marotta odredio budžet za dovođenje Edina Džeke

Dijamant želja intera

Giuseppe Marotta odredio budžet za dovođenje Edina Džeke

Admin Čaušević

Uz Miralema Pjanića Edin Džeko je najveća zvijezde bh. reprezentacije i kako se bude bližio prelazni rok sve će više biti govora o budućnosti popularnog Dijamanta. 

Ako je vjerovati pisanju italijanskih medija najzagrijaniji za dovođenje Džeke je Inter, ali pod uslovima koji odgovoraju Nerazzurrima.

La Gazzetta dello Sporti piše kako je milanski klub odredio budžet za transfer iskusnog napadača. Sportski direktor višestrukog prvaka Italija Giuseppe Marotta za Džeku namjeru potrošiti više od 12 miliona eura.

Interov budžet je manji za osam miliona eura od onog koliko Roma želi. Vučica je odlučna da za Džekin igrački karton dobije 20 miliona eura.

Obzirom da još uvijek nema produženja ugovora već sada je jasno da će kapiten Zmajeva od naredne takmičarske godine biti član nekog drugog kluba.

Želi ga i Borussija Dortmund

Nakon Intera i West Hama u trku za angažovanje jednog od najboljih svjetskih napadača uključila se i Borussija Dortmund.

La Gazzetta Dello Sport navodi da su Milioneri već kontaktirali Romu, a iz sjedišta ovog kluba stigao je jasan odgovor. Za pregovarački stol će sjesti samo ako ponuda bude 20 miliona eura.

Cilj Rome će svakako biti da Džeku proda onom klubu koji ponudi najviše novca, a kako sada stvari stoje niti jedna ponuda nije zadovoljavajuća.

Borussija koja se s bori s Bayernom za titulu je već osigurala nastup u Ligi prvaka što je dodatni adut ovog kluba u eventualnim pregovorima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prvak Evrope iz 1996. godine je još ranije pokazivao interes za Džekom dok je Sarajlija nosio dres Manchester Cityja, ali se iskusni napadač odlučio za Romu.

Inače, Džeko je ostavio dubok trag u Njemačkoj. Prije 10-ak godina je u dresu Wolfsbruga "žario i palio" bundesligaškim terenima, 2009. godine je s Vukovima postao prvak, a godinu kasnije je s 22 gola bio najbolji strijelac Bundeslige.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzaBarucic
Mora Pjanke jos pure da pojede i mnogo znoja da prolije da bi bio ravan Edinu u reprezentaciji.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti