Roma pronašla zamjenu za očajnog Robina Olsena

Stiže iz PSG-a?

Roma pronašla zamjenu za očajnog Robina Olsena

Endin Čaušević

Švedski golman Robin Olsen stigao je ove sezone u Romu kao zamjena za Alissona koji je prešao u Liverpool.

Alisson je prošle sezone blistao na golu Rome, ali je odlučio da napusti klub kada je stigla ponuda s Anfielda. Rimski klub je kao njegovu zamjenu doveo Olsena, ali se pokazalo da to nije bila baš najbolja odluka.

Švedski golman ove sezone brani poprilično loše, a gotovo na svakoj utakmici napravio je neku kardinalnu grešku. Italijanski mediji prenose da će Olsen nakon samo godinu dana napustiti Olimpico i vjerovatno se preseliti u Englesku.

Više nije tajna da Roma traži novog golmana koji bi trebao vratiti sigurnost na gol Vučice. Najviše se špekuliše da Roma želi golmana PSG-a Kevina Trappa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Njemački golman je još uvijek član PSG-s, ali je otišao na posudbu u Frankfurt prošlog ljeta kada je francuski tim doveo Gianluigija Buffona.

Trapp neće ostati u Frankfurtu i vratit će se na kraju sezone u PSG, ali je jasno da se tu neće dugo zadržati. Roma već sprema ponudu za 28-godišnjeg Nijemca i čini se da ni on nema ništa protiv dolaska na Olimpico.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi