Roma riješila pitanje golmana: Pau Lopez sutra dolazi na potpis ugovora

Stiže Pau Lopez

Roma riješila pitanje golmana: Pau Lopez sutra dolazi na potpis ugovora

E. Škorić

Italijanski Il tempo tvrdi kako je Roma završila transfer španskog golmana.

Pau Lopez bit će treće pojačanje Rome pod vodstvom novog direktora Patrićija. Il tempo tvrdi da će Roma golmana platiti 28 miliona eura.

On će sutra doputovati u Rim, obaviti ljekarske preglede i potom potpisati petogodišnji ugovor.

Rimljani su prošlog ljeta doveli Robin Olsena da nadomjesti odlazak Alissona Beckera u Liverpool, ali Šveđanin se, blago rečeno, nije proslavio na golu Vučice, pa je odlučeno da se dovede novi čuvar mreže.

Olsen ima problema s komunikacijom, ne zna italijanski i jako teško sarađuje s timom u polju, ali obzirom da je plaćen 12 miliona eura, nije se moglo ni očekivati da bude u rangu Alissona.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma sada ima i 35-godišnjeg Mirantea, no on nije dugoročno rješenje, a mladi Daniel Fuzato je ipak neiskusan, pa je Roma morala da investira u novu "jedinicu". Lopez ima 24 godine i karijeru je počeo u Espanyolu, a u Betis je 2018. došao kao slobodan igrač.

Lopez je izuzetno kvalitetan golman, krasi ga snažan mentalitet i ima pristojnu visinu (189cm), a i dobro iskustvo jer je branio na posudbi u Tottenhamu. Nameće se kao idealno rješenje za Romu, koja se pati s golmanima, mada je imala neke vrhunske poput Alissona ili Szcszesnyja.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi