Koliku "dnevnicu" ima Edin Džeko?

Samo od Rome zaradi pravo bogatstvo

Koliku "dnevnicu" ima Edin Džeko?

Edmir Škorić

Najbolji bosanskohercegovački nogometaš Edin Džeko jedan je od najplaćenijih igrača u Seriji A.

Džeko je najplaćeniji igrač Rome i godišnje prema ugovoru zaradi 4.5 miliona eura. To znači da Edin na Olimpiku ima "dnevnicu" od 12328 eura.

Svaki sat Edin zaradi 513 eura bez obzira gdje je i šta radi, a svaka minuta mu na račun donosi 8.55 eura.

Naravno, važno je napomenuti da u ove cifre ne ulazi novac koji Edin zaradi kroz marketinške svrhe ili na druge načine, a dobro je poznato da je postao i uspješan biznismen.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, bez obzira koliko vam se vrtjelo u glavi od ovih cifara, činjenica je da Džeko nije najplaćeniji bh. sporista i da recimo daleko više zaradi Jusuf Nurkić kao igrač Portlanda.

Džeko bi uskoro trebao da napravi novi korak u karijeri, pošto je sve bliže prelasku u Inter a za sada nije poznato kakve uslove će dobiti na Giuseppe Meazzi.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

niko nikovic
Gigant, sve pošteno zaradio.Uvijek pomaže, počasti društvo, ceh uvijek veliki u kafani, bakšiš uvijek veliki ostavi.Živio nam legendo naša.
8 0
redbull
Mater ga ne spominje ovoliko, koliko vi pisete o njemu.
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi