Roman Abramovič prvi "platio cijenu" nakon što je Rusija napala Ukrajinu

Britanci mu zabranili da živi u ovoj zemlji

Roman Abramovič prvi "platio cijenu" nakon što je Rusija napala Ukrajinu

Endin Čaušević

Roman Abramovič našao se u centru pažnje engleske javnosti nakon što je objavljeno da mu je zabranjen ulazak u Veliku Britaniju.

Abramovič je prethodnih godina bio na sudu zbog toga što nije mogao da uđe u Veliku Britaniju iako je već godinama vlasnik Chelseaja, ali ova zemlja je odbijala da mu produži vizu.

No, prije godinu dana je objavljeno da je to riješeno i da se Abramovič može vratiti u London, ali kako stvari stoje situacija se ponovo zakomplikovala.

Daily Mail je jutros objavio da je Velika Britanija ponovo zabranila Abramoviču ulazak u ovu zemlju, a sve zbog toga što je dosta blizak prijatelj i saradnik Vladimira Putina.

Nakon što je Rusija jutros napala Ukrajinu Putin i njegovi saradnici dobili su žestoke osude i kritike zbog toga, a pojedine zemlje pokušavaju uvesti određene sankcije za njih.

Tako se na meti našao i Abramovič kojem je Velika Britanija odmah zabranila ulazak u zemlju gdje je on živio nekoliko godina.

Mediji u Engleskoj pišu da je Abramoviču zabranjeno da ponovo živi u Londonu i smatraju da se to više nikada neće desiti. Vlasnik Chelseaja već nekoliko mjeseci nije bio na Stamford Bridgeu jer je očito znao šta se sprema.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je vlasnik vile u Londonu koja košta čak 125 miliona funti i tu je živio nekoliko godina, ali se sve zakomplikovalo kada je objavljeno da sarađuje s Putinom.

Abramovič je prije četiri godine dobio pasoš Izraela i tako je uspio da uđe u Veliku Britaniju, a taj pasoš je koristio i u oktobru prošle godine kada je stigao u London. No, povukao je zahtjev za vizu i očito je svjestan da je Velika Britanija sada za njega postala zabranjena zona.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baboisback
Svaka cast Britancima. Tako i treba stoki Ruskoj. Isto treba uraditi u Srbima,nek idu u Rusiju zivjeti i raditi.
6 0
Dr.Lehrer
Svaka čast, ne samo njega, svee ruse treba protjerat iz EU i svijeta. Pa se *****te ko kerovi u kavezu. Sve im ukinut. Osjetice i evropa posljedice zbog kontra mjera, plin najvise, naravno i rusi koji ce ispastati a nisu bili za ovo sto se sprovodi. Pa kome se ne svidja nek oni unutar rusije ratove vode.. Al drugačije ne moze.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi