Nikom nije teško kao Lukakuu, Tuchelove riječi poslije meča s Lilleom to potvrđuju

Belgijanac nije nastupio

Nikom nije teško kao Lukakuu, Tuchelove riječi poslije meča s Lilleom to potvrđuju

Admin Čaušević

Chelsea je u prvom meču osmine finala Lige prvaka ostvario sigurnu pobjedu nad Lilleom rezultatom 2:0.

Populalni Plavci imaju takav luksuz da sebi mogu dopustiti neigranje svog najskupljeg igrača u historiji, Romelua Lukakua.

Lukaku je ljetos plaćen Interu 113 miliona eura, međutim stvari na Stamford Bridgeu ne idu onako kako je to ovaj sjajni napadač zamislio.

Robusni napadač prolazi kroz užasan period. Kako se osjeća najbolje je opisao Thomas Tuchel nakon susreta s Lilleom.

"Nije bio trenutak da Lukaku igra, da ga pregorimo. Bilo je vrijeme da se napravi korak nazad. Svaki meč je drugačiji", kazao je Tuchel.

"Fokus je bio na intenzitetu, utakmici velike brzine, napornom radu bez lopte. Romelu nije samo umoran fizički već i mentalno", dodao je Njemački stručnjak.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Belgijski reprezentativac postigao je 10 golova u 27 nastupa za Plave, ali nije ni sjena onog igrača koji je Interu donio Scudetto, nakon čega je potpisao za Chelsea.

Minulog vikenda na duelu protiv Crystal Palacea je izračunato da je Lukaku tokom prvog dijela samo dva puta dodirnuo loptu. Da stvar bude još gora, računajući i dodir s loptom kada se krenulo s centra na početku utakmice.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1614932756
Lukaku je strasan napadac to je dokazano ali jednostavno ovo je neki drugi chelzi kojem ne treba target man oni bolje igraju sa laznom devetkom gdje svako moze zabiti gol, a i doduse nemaju kreativaca pravih ko u vrijeme drogbe a i trenutna krila su tanka realno nmg se usporedit sa periodom hazarda williana fabregasa u sredini mate :)
4 2
epa
Bolje bi im bilo da su Dzeku doveli djaba postigao bi vise golova ili da su ostavili onog Giroua
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi