Roman prodaje Chelsea, ali navijači su u očaju kada su čuli kome

Kupuje ga navijač Uniteda?

Roman prodaje Chelsea, ali navijači su u očaju kada su čuli kome

E. Škorić

Ruski tajkun Roman Abramovič planira da proda Chelsea, ali navijačima se nimalo ne dopada činjenica da će to preuzeti jedan od navijača Manchester Uniteda.

Roman je 2003. godine kupio Plavce za 160 miliona eura, a sada ih prodaje za čak tri milijarde.

Iako je to ogromna cifra, navodno postoji osoba koja je spremna da za taj novac kupi Chelsea, a to je Jim Ratcliffe, inače navijač Uniteda.

Ovaj 66-godišnji Britanac ima bogatstvo koje se procjenjuje na 24,5 milijardi eura, što je dvostruko više od onoga čime raspolaže Abramovič.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ratcliffe je rođen u Manchesteru, voli United, ali već dugo živi u elitnom londonskom naselju Chelsea i čak posjeduje sezonsku ulaznicu za utakmice Chelseaja.

No, dobra vijest za navijače Chelseaja je ta što bi ovaj bio spreman odmah da renovira stadion, dok je Romanu uvijek najvažnije bilo osvojiti trofeje.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi