Jeremy Menez tvrdi da će se vratiti u Italiju

Već odavno nije u centru pažnje fudbalske javnosti

Jeremy Menez tvrdi da će se vratiti u Italiju

Jeremy Menez je posjedovao veliki talenat. Njegov najveći problem je međutim bio taj što je vjerovao da će mu sam talenat biti dovoljan da napravi veliku karijeru.

Buran život van terena i upitna radna etika su se pobrinuli da danas 33-godišnji krilni napadač nikada ne dostigne visine koje su se od njega očekivale prije 10 i kusur godina.

Ipak, Menez je u svojoj karijeri nastupao za nekoliko velikana. Igrao je i za PSG, ali i u Seriji A, za Romu i Milan.

Sunovrat njegove karijere počeo je prije nekih pet godina, kada je izgubio mjesto u Milanu, pa lutao od Bordeauxa, Antalypaspora do Meksika i tamošnje Americe.

Menez se prošlog septembra vratio u Evropu i u domovini potpisao za drugoligaša, Paris FC.

Skupio je iskusni Francuz ukupno 18 nastupa za Paris FC prije prekida sezone, postigao pet golova i upisao četiri asistencije.

Njegov ugovor sa pariškim klubom zvanično ističe 30.6., a Menez tvrdi da će uskoro ponovo zaigrati u Italiji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Imam kontakte u Italiji, vratit ću se. Čekam da vidim šta će se desiti... Kada se psihički dobro osjećate, onda ste dobri i fizički. Nemam sumnje, mogu dati još", rekao je bivši francuski reprezentativac Sebastianu Freyju, tokom Instagram live razgovora.

Menez je u Italiji do sada igrao u dva navrata, od 2008. do 2011., te od 2014. do 2016. Prvi put je nosio dres Rome, a drugi Milana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi