Iz Intera otkrili kilažu Romelua Lukakua: Posebna dijeta mu ponovo 'ne gine'
Romelu Lukaku ima problema s kilažom i nešto je preko svoje idealne kilaže (Foto: Inter)

Belgijanac ima viška

Iz Intera otkrili kilažu Romelua Lukakua: Posebna dijeta mu ponovo 'ne gine'

M. Šljivak

Romelu Lukaku (29) postigao je pobjednički gol za Inter u prvom susretu osmine finala Lige prvaka protiv Porta na Giuseppe Meazzi. Belgijanac je ušao u igru u 58. minuti umjesto Edina Džeke, a u 86. minuti je postigao pobjednički pogodak.

Romelu Lukaku je nakon dugo vremena junak Intera. Ovaj 29-godišnji Belgijanac zabio je za pobjedu nad Portom u 86. minuti i tako je Nerazzurrima donio prednost pred revanš.

Lukaku odavno nije u formi kojom je Interu donio titulu prvaka 2021. godine. Edin Džeko mnogo češće počinje utakmice od njega, a jedan od razloga je i kilaža s kojom ovaj napadača itekako ima problema.

Sportski direktor Intera Beppe Marotta pred utakmicu s Portom je otkrio kilažu svog napadača.

"Lukaku nosi 103 kilograma i valja mu se nositi s tim. Mora biti fizički dobro da bi igrao redovno. To još nije i još uvijek traži najbolju formu. Trener ocjenjuje na kraju koliko je spreman. Svi igrači su važni, kako oni u prvom timu, tako oni i na klupi", rekao je Marotta.

Oglasi

Lukaku trenutno ima dva kilograma viška od svoje maksimalne težine od 101 kilograma. Po povratku u Inter prošlog ljeta imao je također nekoliko kilograma viška zbog čega su na Meazzi angažovani stručnjaci kako bi Belgijanca doveli u red.

Iz kluba su mu odmah naredili da krene s mediteranskom dijetom, koju mu je prije nekoliko godina uveo Antonio Conte, kako bi došao do maksimalnih 101 kilogram.

Lukakuu su u tom periodu omiljene bile njoke, a pored toga njegova ishrana je sadržavala je raze salate, ribu, piletinu, širetaki pastu, rižu, losos te suhu govedinu.

Stvari poput krompira, pržene hrane, mozzarelle i alkohola izričito su mu zabranjene, kao i sva pića koja sadrže velike količine šećera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Romelu Lukaku je ove sezone odradio ukupno 14 utakmica u dresu Nerazzurra, a gol protiv Porta mu je bio četvrti. Upisao je i jednu asistenciju.

Na koliko će se zaustaviti vidjet ćemo na kraju sezone, ali za sada je Lukaku rezerva bh. dijamantu koji pruža mnogo bolje partije od dosta mlađeg konkurenta.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi