Što je Maguire u odbrani, to je Lukaku u napadu - "Lakaka" je ponovo u modi

Opet ismijavaju Belgijanca

Što je Maguire u odbrani, to je Lukaku u napadu - "Lakaka" je ponovo u modi

Eldar Ganibegović

Harry Maguire odavno je na meti ismijavanja zbog kardinalnih greški u odbrani. Što je on među defanzivcima, to je Romelu Lukaku u nekoj blažoj varijanti među napadačima.

U okviru 9. kola italijanske Serije A Roma je danas ugostila Monzu i slavila s 1:0.

Gol odluke je u 90. minuti utakmice postigao El Shaarawy i donio svom timu bitna tri boda.

Utakmica je produžena za sedam minuta, a završena je nakon 12 minuta nadoknade čemu je kumovao i Jose Mourinho koji je isključen.

Sudijska nadoknada donijela je i novi razlog za mimove o Romeluu Lukakuu koji je ponovo napravio veliki kiks.

Oglasi

"Lakaka" nadimak postao je popularan nakon njegovih promašaja na Svjetskom prvenstvu u Kataru, naročito protiv Hrvatske, a poseban pečat dobio je u junu kada je promašajima koštao Inter možda i titule prvaka Evrope.

Danas je ponovo u modi. Roma je imala kontru za 2:0, a on je sve uspio uprskati početničkom greškom. Lopta se od njegove noge odbila kao od zid i Monza je zaustavila kontru. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Neće mu se ovo mnogo zamjeriti jer je Roma svakako upisala trijumf, no da je ovo bio napad za pobjedu ili izjednačenje, jasno je da bi belgijski napadač tek bio na novom udaru kritika.

Za razliku od Maguirea, Lukaku tu i tamo odigra dobru utakmicu, postiže golove, no neke stvari koje radi i promašaji koji su mu postali praksa su zaista za čuđenje. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi