Nevjerovatne gestikulacije Mourinha, odmah je izbačen s terena, njegov igrač u suzama završio meč

Roma slavila protiv Monze uz puno emocija

Nevjerovatne gestikulacije Mourinha, odmah je izbačen s terena, njegov igrač u suzama završio meč

Edmir Škorić

Fudbaleri Rome pobijedili su danas teškom mukom Monzu sa 1:0 i to golom Stephena El Shaarawyja duboko u nadoknadi.

Rimljani su u 9. kolu Serije A silno željeli pobjedu, ali Monza se pokazala kao jako tvrd orah. Još od 41. minute gosti su igrali s igračem manje jer je D'Ambrosio isključen, pošto je dobio dvije javne opomene.

S igračem više Roma je do kraja napadala, dominirala, ali lopta nije htjela u gol sve do same završnice, kada je rezervista El Shaarawy zabio za veliko slavlje na Olimpicu.

Jose Mourinho se odmah okrenuo prema klupi Monze, a onda napravio nekoliko gestikulacija - prvo im je pokazao kako brbljaju, a onda i kako sada mogu da plaču.

Zbog ovoga je Jose Mourinho dobio direktan crveni karton, što znači da će Roma bez njega igrati derbi protiv Intera.

Oglasi

"Ne znam zašto sam isključen... Nisam rekao ništa uvredljivo, samo sam napravio gest. Prošle godine smo odigrali odličnu utakmicu u Monzi i nakon posljednjeg zvižduka, bilo je dobrih ljudi, ali bez iskustva, koji su nas kritikovali. Danas je jedina klupa koja je napravila šou i izvršila pritisak na sudiju bila klupa Monze. Ja ne kritikujem. Samo kažem da ne treba psovati nakon utakmice. Dobar su tim, imaju odličnog trenera. Nije bilo potrebe”, rekao je Mourinho nakon meča.

Kasnije je Jose na press konferenciji rekao da je njegov tim pobijedio srcem, a da je Monza zaslužila barem bod.

Bila je ovo teška sedmica za El Shaarawyja i Nicolu Zalewskog, koji su pokrenuli sudski postupak protiv kolumniste tračeva Fabrizia Corone zbog tvrdnji da su bili umiješani u ilegalno kockanje.

“Imam vrlo jasan i iskren odnos sa svojim igračima. Radije bih imao ružnu istinu nego dobru laž, pa kad su mi Stephan i Nicola rekli da su čisti, povjerovao sam im".

Oglasi

U suzama je kasnije bio Romin junak El Shaarawy, kojem nije jednostavno zbog optužbi za ilegalno klađenje.

"Kako možete nepoštovati ovaj divan sport kada vidite sve ovo?", rekao je igrač za Sky Sport Italia, dodavši:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mislim da je postizanje kasnog gola i slavlje jedno od najnevjerovatnijih osjećaja koje možete imati i uvijek sam samo razmišljao o tome da uživam u fudbalu".

"Boli, jer boli kada se o tebi pričaju stvari koje nisu istinite, čak i ako imaš čistu savjest", kazao je El Shaarawy.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupson
Na sto je spao ovaj magarac
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi