Povreda je ozbiljnije prirode: Nove crne vijesti o Lukakuu, a to za Džeku znači samo jedno

Čini se da je ozbiljnije nego što se mislilo

Povreda je ozbiljnije prirode: Nove crne vijesti o Lukakuu, a to za Džeku znači samo jedno

Eldar Ganibegović

Inter se suočava s problemima na početku sezone.

Ljetos su viceprvaci Italije u svoje redove iz Chelseaja poslije samo jedne sezone vratili Romelua Lukakua, no on ne liči na onog starog koji im je donio titulu prvaka.

Naime, Lukaku je sjajno krenuo, zabio odmah u prvom kolu protiv Leccea, asistirao protiv Spezije, a protiv prvog jačeg protivnika, Lazija, "nije se vidio na terenu".

Zamijenio ga je Edin Džeko u 68. minuti susreta, tada je Inter konačno proigrao i počeo stvarati šanse, no poraz nije uspio izbjeći (3:1).

Poslije te utakmice stigle su vijesti da Lukaku ima problema s lijevim bedrom i da će propustiti utakmice s Cremoneseom, Milanom, a vrlo vjerovatno i Bayernom u prvom kolu Lige prvaka.

Italijanska La Gazzetta dello Sport sada donosi nove informacije vezane za njegovo stanje. Kako navedeni izvor piše, Belgijanac će ponovo biti pregledan naredne sedmice, a vijesti bi mogle biti itekako crne.

Navodno bi povreda mogla biti ozbiljnije prirode, te postoji šansa da Lukaku nikako ne zaigra fudbal u septembru, odnosno da se na teren vrati tek početkom oktobra mjeseca.

To za Edina Džeku znači samo jedno, a to je da će do tada uz Lautara Martineza biti prva opcija u napadu ekipe koju s klupe predvodi Simone Inzaghi, a italijanski mediji već su ga najavili za večerašnju utakmicu protiv Cremonesea u prvoj postavi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Moguća postava Intera: Handanović; Skriniar, De Vrij, Batons; Dumfries, Brozović, Barella, Calhanoglu, Gosens; Džeko, Lautaro.

Utakmica se igra s početkom od 20:45, a podsjetimo da Džeko do sada ove sezone u Seriji A ima upisanu jednu asistenciju i to u drugom kolu protiv Spezije (3:0). 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzACM
Njima je puška za vikend ko god da igra
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi