Najveći gubitnik SP-a: Div od 103 kg i 191 cm je plakao kao malo dijete, onda se pretvorio u vraga!

Romelu Lukaku se nije proslavio

Najveći gubitnik SP-a: Div od 103 kg i 191 cm je plakao kao malo dijete, onda se pretvorio u vraga!

Admin Čaušević

Svjetsko prvenstvo u Kataru je donijelo još jedno veliko iznenađenje. Ekipa koja je na Mundijal stigla sa mnogo očekivanja se oprostila već u grupnoj fazi. Krivca najviše treba tražiti u sebi, pa tek onda u rivalima. 

Napadač koji je ne tako davno bio možda i najbolji na svijetu je najveći tragičar dosadašnjeg dijela Svjetskog prvenstva. Imao je sve u svojim nogama da obraduje naciju, ali nije uspio.

Čovjek koji je prije 15-ak mejseci plaćen više od 100 miliona eura se zaista obrukao te se može reći izgubio reputaciju istinskog "killera" pred protivničkim golom pa i ne čudi zašto se slomio protiv utakmice.

Nije mu pomogla ni utjeha bivšeg prvaka Evrope i svijeta, nakon što se emotivno slomio počeo je lupati sve oko sebe, a najviše je platila klupa za rezerviste.

[twitter]https://twitter.com/TrollFootball/status/1598363856832958464[/twitter]

Riječ je o Romeluu Lukaku, divu od 103 kg težine u 191 cm visine. U meču protiv Hrvatske imao je šest kolosalnih šansi, ali je sve promašio.

Oglasi

Roberto Martinez je napadača Belgije u igru ubacio na startu drugog poluvremena, a napadač Intera je se propisno ispromašivao.

Prvu veliku šansu imao je u 61. minuti kada je sa 10-ak metara gađao nebranjeni dio gola Vatrenih, ali je pogodio stativu. Promašaj pogledajte ovdje.

Nekoliko prilika je imao u posljednjih minutama, ali djelovao je jako zbunjeno i jednostavno nije uspjevao da loptu pošalje u mrežu.

Nakon što je utakmica završena 0:0 Lukaku je počeo plakati od tuge i razočarenja, a najviše ga je tješio Thierry Henry.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Međutim, ta utjeha nije uspjela smiriti robusnog napadača koji je na putu ka svlačionici bio jako bijesan, a sve je platilo staklo klupe za rezervene igrače.

Na kraju, iz grupe F dalje su prošli Maroko kao prvoplasirani sa sedam bodova, Hrvatska je druga sa pet, dok su se Belgija(4) i Kanada(0) oprostili od Mundijala.

Top Komentari

PapaK
Hvala Lukakuu sto ce ugovor Edina Dzeke biti produzen ??
6 1
plemic
da je imao još nekoliko zicera vjerovatno bi pogodio.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi