Ronald Koeman je sinoć zadao još jedan nizak udarac Miralemu Pjaniću

Nizozemac ne posustaje u svojoj namjeri

Ronald Koeman je sinoć zadao još jedan nizak udarac Miralemu Pjaniću

Endin Čaušević

Barcelona je sinoć na svom terenu pobijedila Real Sociedad nakon preokreta sa 2:1.

Katalonski klub je došao do važna tri boda protiv Sociedada koji odlično igra ove sezone. Gosti su poveli sa 1:0 golom Williana Josea, ali su Jordi Alba i Frenkie de Jong donijeli preokret Barceloni.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić i ovu utakmicu je počeo s klupe za rezervne igrače. Pjanić prošli meč protiv Levantea uopšte nije igrao, a sinoć mu je Ronald Koeman dao nekih 15-tak minuta.

Pjanić je u Barcelonu stigao kao veliko pojačanje iz Juventusa, ali mu trenutno ne ide kako se nadao. Bh. fudbaler ima veoma lošu minutažu, a pogotovo zbog činjenice da Koeman kao da je zacementirao mjesta u početnom sastavu za Busquetsa i De Jonga.

Bh. veznjak se nedavno žalio zbog statusa u ekipi i poručio je da jednostavno nije navikao da sjedi na klupi. Koeman je otkrio da je pričao s Pjanićem i da mu se sviđa njegov stav, ali očito je da to ništa ne mijenja.

Španski mediji objavili su nakon utakmice da je Nizozemac zadao još jedan nizak udarac Pjaniću. Prvo ga nije nikako koristio protiv Levantea, a sinoć je čak prvo šansu dao davno otpisanom Carlesu Aleni, a zatim je u igru uveo Pjanića.

Alena ove sezone skoro da nije igrao, a sinoć je šansu dobio prije Pjanića. On je zamijenio Busquetsa u 67. minuti utakmice, a Pjanić je na teren ušao desetak minuta kasnije umjesto Pedrija.

Očito je da Koemanov i Pjanićev odnos nije baš najbolji, ali nadati se da će bh. veznjak konačno dobiti pravu priliku da dokaže da njegov dolazak u Barcelonu nije bio promašaj.

Miralem Pjanić priznao: Nikada tokom karijere to nisam prihvatio, pa neću ni sada

Kao što smo već naveli Pjanić je nedavno govorio o tome da nije navikao da igra tako malo, te da nije tajna da je nesretan zbog svoje minutaže.

"Iskreno, ne razumijem razlog ove situacije. Želim da igram više, znam da mogu puno dati", poručio je Pjanić.

Potražite više informacija na temu La Liga:

“Kad me trener nazvao, uvijek sam bio spreman. Dobro sam se snašao, odigrao sam dobre utakmice. Više od toga, ne znam šta bih mogao učiniti. Treniram, spreman sam", dodaje.

“Nisam zadovoljan i ne mogu biti zadovoljan. Tokom svoje karijere nikada nisam prihvatio ideju da ne igram i ne prihvaćam je ni sada. Vidjet ćemo, spreman sam, dobro treniram i čekam, ne mogu ništa drugo. To je vrlo osjetljiva situacija koja mi ne odgovara", jasan je Mire.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ters
I kako je igrao tih 15 minuta? Nikako. Volimo mi Miralema, ali treba biti objektivan, slabo igra .-..
4 9
Barbarez9
Dragi moj dodajmidatidodam, dokle god ne budes bio „onaj“ stari iz Rome bice tebi uskoro i tribina....... tvoju igru moze svako igrati ....
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi