Edin Džeko završio u neslavnoj rubrici zajedno s Miralemom Pjanićem

Nakon poraza sinoć

Edin Džeko završio u neslavnoj rubrici zajedno s Miralemom Pjanićem

Eldar Ganibegović

Inter našeg Edina Džeke sinoć je poražen u finalu Lige prvaka, te je na taj način Dijamant nažalost dospio u neslavnu rubriku zajedno s Miralemom Pjanićem, iako smo se mnogi nadali da će biti drugačije.

Sinoć je u Istanbulu odigrano finale Lige prvaka između Manchester Cityja i Intera, a slavio je engleski tim rezultatom 1:0.

Edin Džeko tako nije uspio da se popne na tron Evrope u finalnoj utakmici protiv svog bivšeg tima, te je pitanje da li će više imati takvu priliku.

Tako je kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine dospio u neslavnu rubriku zajedno s još jednim našim reprezentativcem, Miralemom Pjanićem.

Naime, njih dvojica su sada bh. fudbaleri koji su doživjeli poraze u finalima Lige prvaka, dok su Elvir Baljić i Hasan Salihamidžić ostali jedini bh. fudbaleri koji su osvajali ovo takmičenje.

Oglasi

Mire je u Juventusu igrao najbolji fudbal karijere i prije šest godina je u Cardiffu imao šansu osvojiti najprestižniji trofej, ali je Real Madrid jednostavno bio prejak i slavio je s 4:1.

Real Madrid je postao prvak Evrope 2000. godine kada je u finalu u Parizu s 3:0 savladao Valenciju. Iako nije igrao u tom finalu nego bio na klupi, Baljić se svakako može pohvaliti trofejem iz ovog takmičenja.

Godinu dana kasnije Hasan Salihamidžić je s Bayernom došao do ušatog pehara, a on je igrao svih 120 minuta, također protiv Valencije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Finale se igralo na San Siru i nakon 120 minuta igre je bilo 1:1, pa su o pobjedniku odlučivali penali. Salihamidžić je bio precizan s bijele tačke, a Bayern je podigao trofej.

Vidjet ćemo ko i kada će biti naredni bh. fudbaler koji će igrati finale Lige prvaka, te ko će postati treći iz Bosne i Hercegovine s naslovom prvaka Evrope.

Top Komentari

struja
Inter i Edin mogu biti ponosni na put do finala i nedostatku srece protiv najboljih.Bravo!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi