Ronaldinho Arsenalovog tinejdžera uporedio sa Ronaldom

Talenat je očigledan...

Ronaldinho Arsenalovog tinejdžera uporedio sa Ronaldom

Arsenal za sada igra očajnu sezonu u Premier ligi. Svijetla tačka na Emiratesu je, međutim, mladi Gabriel Martinelli koji postigne gol, čini se, kada god dobije šansu.

Osamnaestogodišnjak kojeg je Arsenal ljetos doveo iz brazilskog Ituana za nešto više od šest miliona eura je ove sezone već skupio 10 golova u dresu Topnika - gol daje svakih 112 minuta.

Sada je o mladom Brazilcu govorila jedna od legendi brazilskog fudbala, Ronaldinho.

Ronaldinho je uporedio Marinellija sa velikim Ronaldom - brazilskim.

"Mi Brazilci smo veoma uzbuđeni zbog njega i njegove budućnosti. Jedna je stvar imati talenat, ali poptuno druga imati sampouzdanje sa 18 godina", izjavio je Ronaldinho, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Podsjeća me na Ronalda, on je prvu sezonu u Evropi postigao 30 golova i svi su se pitali: Ko je ovaj 18-godišnji dečko iz Brazila? Želio je loptu, išao je na igrače, nije imao straha bez obzira protiv koji je igrača i timova igrao. Vidim sličan stav kod Martinellija".

"Samo želi imati loptu i postizati golove. Ronaldo je postao najbolji igrač svijeta, a to može biti cilj i za Martinellija", dodao je Ronaldinho.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Extra talentovan fudbaler! Postoji mogućnost da ga Italija preotme...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi