Veliki Ronaldinho se u nedjelju vraća na teren: "Samo jedno želim..."

Povratak kralja

Veliki Ronaldinho se u nedjelju vraća na teren: "Samo jedno želim..."

Edmir Škorić

Nekadašnji sjajni brazilski nogometaš Ronaldinho vraća se na nogometne terene ovog vikenda, te ćemo ponovo uživati u njegovim čarolijama.

42-godišnja brazilska zvijezda bit će prisutna u nedjelju na utakmici osmog kola Lige kraljeva, španskog nogometnog takmičenja koje je formirano od strane Gerarda Piquea, njegovog bivšeg saigrača iz Barcelone.

Osvajač Zlatne lopte iz 2005. godine igraće na turniru koji je pokrenut prvog dana 2023. godine za momčad imena Porcinos FC, kojim upravlja utjecajni španski streamer Ibai Llanos.

"Samo se želim zabaviti i osjećati dobro" , rekao je Ronaldinho.

Ronaldinho, koji je također odigrao preko 200 utakmica u dresu Barcelone i postigao gotovo 100 golova, osvojio trofej Lige prvaka i dva naslova prvaka La Lige, sa svojom će ekipom igrati protiv Pio FC-a u nedjelju navečer.

Oglasi

Ronaldinho se umirovio početkom 2018. kada je imao 37 godina. Posljednji angažman imao je u rodnom Brazilu za Fluminense, a prethodno u Meksiku nastupao za Queretaro.

Njegov posljednji klub u Evropi bio je Milan za koji je igrao od 2008. do 2011. godine, a prije toga je ispisivao nogometnu historiju u dresu Barcelone. Igrao je i za PSG.

Ronaldinho je godinama bio jedan od najomiljenijih nogometaša mnogima i sada svi s nestrpljenjem čekaju da ponovo vide loptu u njegovim nogama.

Projekat Gerarda Piquea je jako uspješan i sve veći broj velikih bivših igrača odlučuje se pridružiti novoformiranom takmičenju sa neobičnim pravilima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kraljevska liga ima 12 ekipa sa po 12 igrača, a utakmice se igraju sedam protiv sedam s pet zamjena na umjetnoj travi. Većina su igrača javnosti manje poznati sportisti, ali su kapiteni bivše nogometne zvijezde ili internetski influenceri.

Utakmice se prenose na platformi Twitch u saradnji s poznatim streamerom Ibaijem Llanosom, a prvi dan imali su čak sedam miliona gledatelja. Među poznatim imenima koja su nastupala u natjecanju su umirovljenici Sergio Agüero i Iker Casillas, kao posebni gost nastupio je Joan Capdevila, najavljeni su i Javier Saviola, Ricardinho, a sada i Ronaldinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti