Ronaldo izabrao najboljeg napadača današnjice: "Lewandowski je odmah iza njega"

Legendarni Brazilac birao

Ronaldo izabrao najboljeg napadača današnjice: "Lewandowski je odmah iza njega"

A. Čaušević

Ako je neko releventan da govori o najboljem napadaču današnjice to je Ronaldo Nazario da Lima. 


Ronalda mnogi smatraju najboljim napadačem u historiji, a legendarnom Brazilcu trenutno je najbolji Karim Benzema.

Iza napadača Reala, Ronaldo je izabrao Roberta Lewandowskog, dok Erlinga Haalanda u budućnosti vidi kao najboljeg.

"Benzema, bez ikakve sumnje. Lewandovski odmah poslije njega. Haaland će biti broj jedan, ali ova dvojica su trenutno bolji od njega. Mbappe je takođe vrlo jak. Pročitao sam da je potpisao ugovor na 50.000.000 eura godišnje sa Realom", kazao je Ronaldo te dodao:

"Definitivno, igrali smo u pogrešno vrijeme (smijeh). Fudbalska industrija raste toliko da je pošteno da igrači dobijaju sve više i više novca."

Ronaldo je osim o zaradi govorio i o načinu treniranja koji je potpuno drugačiji sada nego što je to bio u njegovo vrijeme.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Naše generacije imale su dosta loše treninge, sjećam se da sam morao da trčim po šest-sedam kilometara koji mi nisu bili potrebni jer sam bio sprinter. Uradio bih 30-35 sprinteva po utakmici, mogao sam i po 40, ali nisam mogao da ubijedim trenere da mi toliko kilometara nije bilo potrebno."

"Golovi koje sam postigao nakon što bih predriblao trojicu ili četvoricu igrača? Tako nešto ne možete da naučite na treningu. Sa Hecetorom Cuperom smo morali da trčimo tri kilometra da bismo se zagrijali. Na sreću stvari su se s vremenom promijenile", poručio je Ronaldo.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
HAHAHAHAHAHAHHA.Ovaj isto ko Pele.Sto je stariji to je ludji.Kakav crni benzema nosio te djavo hhahahah.Promjeni ili drogu ili dilera,nesto ne pase tu
0 17
makelele
Bolji Lewa, benzema je u karijeri samo bio dvaputa najbolji strijelac u jednoj sezoni, jednom u spaniji jednom u francuskoj... dol je lewandowski 7-8 puta bio najbolji strijelac njemacke lige, par puta kupa njemacke, pa najbolji strijelac europe dva puta, pa najbolji strijelac lige prvaka... milijardu zlatnih kopacki il topova ima, dok benzema ima samo 2... lewa je bolji, vise golova, vise zlatnih kopacki, jednako bolji napadac
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi