Ronaldo proživljava najteže fudbalske trenutke: Stigle su prijetnje, situaciju je teško smiriti
FOTO: EPA

Legendarni fudbaler je osjetio težinu posla

Ronaldo proživljava najteže fudbalske trenutke: Stigle su prijetnje, situaciju je teško smiriti

Haris Zilić

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldo Luiz Nazario De Lima kupio je prije dvije godine klub u kojem je počeo igračku karijeru, a to je brazilski Cruzeiro, tako da je većinski vlasnik dva kluba, Cruzeira i Valladolida.

U prvom mandatu uspio je kultni brazilski klub prošle godine vratiti u Seriu A, a li u povrantičkoj sezoni suočio se s prvim velikim problemima.

Deset kola prije kraja prvenstva Cruzeiro je samo jedan bod iznad opasne zone i navijači su izgubili strpljenje.

Kap koja je prelila čašu desila se sinoć, Cruzeiro je poražen od Flamenga 1:0 i to je bio četvrti meč u nizu bez trijumfa u prvenstvu.

Loša serija je dovela klub u nezavidnu poziciju, a navijači više nemogu da trpe i bijesni su prozivali Ronalda, čak su i prijetili većim neredima, ali i prijetili su samom Ronaldu prenose pojedini svjetski mediji.

Oglasi

Ronaldo se sigurno u karijeri nije nikad susretao s ovakvim situacijama, ali dobro je osjetio šta znači predsjednička funkcija u jednom klubu.

Odmah nakon utakmice protiv Flamenga legendarni Brazilac se oglasio.

"U teškoj smo situaciji i razumijem nezadovljstvo navijača, vjerujem da ćemo izaći iz svega ovoga, ali ne mogu da razumijem neprijateljski stav navijača", rekao je Ronaldo i dodao:

"Nasilje kojem su pojedini navijači reagovali nije rješenje za probleme. Znali smo da će biti problema u Seriji A, prije svega finasijske prirode, ali odlučili smo se boriti i sada moramo biti zajedno, ne možemo bez pomoći navijača."

Cruzeiro u 28. kolu gostuje Atleticu koji se bori za Copa Libertadores i trenutno je sedmoplasirani, tako da će za Plavce to biti još jedan težak ispit u prvenstvu.

Podsjetimo iz brazilske Serie A ispadaju četiri kluba od 20, a Cruzeiro je trenutno na 15. poziciji sa 31 bodom, bod više od Santosa i Goiasa koji su u opasnoj zoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti