Ronaldo je postigao 700. gol u karijeri, a gdje se nalazi Lionel Messi?

Vječna borba

Ronaldo je postigao 700. gol u karijeri, a gdje se nalazi Lionel Messi?

E. Čaušević

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi dominiraju u svijetu fudbala više od deset godina, a njihovo stalno nadmetanje se nastavlja.

Ronaldo je sinoć uspio postići gol iz penala protiv Ukrajine koja je savladala Portugal sa 2:1. No, sigurno da će Ronaldo zauvijek pamtiti ovu utakmicu jer je to za njega bio 700. gol koji je postigao u svojoj karijeri.

Naravno, mnogi su se odmah pitali šta je s njegovim najvećim rivalom Messijem. Argentinac je nešto kasnije počeo profesionalnu karijeru s obzirom da je dvije godine mlađi od Ronalda, ali što se tiče učinka skoro da su izjednačeni.

Naime, Ronaldo je u dosadašnjoj karijeri u dresu klubova i reprezentacije odigrao 974 utakmice i postigao je 700 golova, te je dodao još 219 asistencija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

S druge strane, Messi je u dresu Barcelone i reprezentacije Argentine odigrao 828 utakmica, te je trenutno na učinku od 672 gola i 274 asistencije što znači da i od Messija možemo očekivati u ovoj sezoni da dođe do brojke od 700 postignutih golova.

Rasprava oko toga da li je bolji Messi i Ronaldo traje već godinama, a to je čini se nemoguće zaključiti. No, svakako da obojica zaslužuju veliko poštovanje i naklon zbog svega onoga što rade u svijetu fudbala već više od deset godina što nije zapamćeno u ovom sportu.

Top Komentari

Icardi
Samo Ronaldo, kakav ovaj cifutcic mali
4 11
bananko
150 utakmica vise ronaldo ima i opet su tu negdje..
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi