Tišina: Od rekordera ni traga ni glasa

Nisu čestitali Benzemi

Tišina: Od rekordera ni traga ni glasa

Eldar Ganibegović

Na svečanoj ceremoniji sinoć u Parizu je dodijeljena Zlatna lopta.

Prema očekivanjima i najavama, laskavo priznanje otišlo je u ruke napadača Real Madrida, Karima Benzeme.

Benzema je prošle sezone u dresu Real Madrida nastupio 46 puta, te postigao 44 gola uz 15 asistencija. Osvojio je špansko prvenstvo i superkup, te Ligu prvaka i prema mišljenju mnogih apsolutno zasluženo osvojio ovu nagradu.

Po prvi put od 2005. godine Lionel Messi nije ušao u uži izbor, dok je Cristiano Ronaldo bio 20., što mu je najlošiji plasman od 2005. godine. Izgleda da je došao kraj velike ere dominacije Argentinca i Portugalca koji zajedno imaju 12 Zlatnih lopti.

Messi ima osvojenih sedam nagrada, šest u Barceloni i jednu u PSG-u. Ronaldo je osvojio prvu dok je igrao u Manchester Unitedu prvi put, a preostale četiri u dresu Real Madrida gdje je svlačionicu dijelio upravo s Benzemom.

Nakon proglašenja pobjednika, brojne su poruke i čestitke stigle Benzemi, ali nijedna od njih nije od rekordera po broju osvojenih Zlatnih lopti, Messija i Ronalda.

Posebno se to očekivalo od Ronalda koji je dugu niz godina bio saigrač Benzemi u Real Madridu, no Portugalac se još uvijek nije oglasio.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Od ponedjeljka navečer samo je jedna objava na Instagramu Cristiana Ronalda, na storyju, na kojoj je slika Portugalca i Sir Alexa Fergusona koji su se u nedjelju ponovno sreli na utakmici Manchester Uniteda i Newcastlea.

Također, treba spomenuti da se ni Messi ni Ronaldo sinoć nisu pojavili na ceremoniji, iako je dolazak Portugalca bio najavljivan.

Top Komentari

DoGroba
Sigurno imate pristup benzeminom mobilnom pa da znate ko mu je sve cestitao...
4 1
Klicko
Ljubomorni na benzeminu namještenu zlatnu loptu
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi