Treba li praviti od muhe slona? Ronaldovom malom gafu se mnogi smiju

Danas se sve prati...

Treba li praviti od muhe slona? Ronaldovom malom gafu se mnogi smiju

Jedan od najboljih napadača svih vremena, Ronaldo de Lima, nosio je dres milanskog Intera u vrijeme kada su se u italijanskom fudbalu dešavale veoma ružne stvari. 

Fudbalskom svijetu dobro je poznata afera Calciopoli čiji je epilog bio izbacivanje Juventusa u Seriju B i oduzimanje bodova Milanu, Fiorentini, Laziju i Reggini. Osim toga, Juventusu su oduzete dvije titule prvaka (2005. i 2006. godine).

Danas, 12 godina nakon tog skandala, Ronaldo de Lima podsjeća da je Interu tada bilo veoma teško zbog korupcije u italijanskom fudbalu, ali tom prilikom je napravio i jedan gaf jer je pomenuo da je Juve tada izbačen u Seriju C. Naravno, mnogi su jedva dočekali grešku poznate ličnosti kao što je Ronaldo, ali sasvim je jasno da se radi o kiksu koji bi se mogao desiti i daleko upućenijima u taj problem. Osim toga, prošlo je i mnogo vremena.  

"U vrijeme kada sam ja igrao u Interu, nismo se borili samo protiv drugih klubova, već i protiv korumpiranog sistema. Otkrili smo to nekoliko godina kasnije, kada su neki ljudi završili u zatvoru, a Juventus u Seriji C", rekao je Ronaldo za Calciomercato.com.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Ronaldo je u Interu igrao od 1997. do 2002. godine prije nego što je prešao u Real Madrid.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi