Ronaldo pokazao kakav je gospodin i oduševio svijet: "Prve riječi idu direktno Peleu..."

Oglasio se na Instagramu

Ronaldo pokazao kakav je gospodin i oduševio svijet: "Prve riječi idu direktno Peleu..."

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo je večeras briljirao u meču protiv Cagliarija kojeg je Juventus dobio sa 3:1.

Stara dama je bez problema slavila na Sardiniji, a sve je bilo gotovo nakon pola sata kada je nevjerovatni Ronaldo postigao hat-trick.

Portugalac je tako odgovorio na kritike koje je dobio prije nekoliko dana zbog loše igre protiv Porta. Nakon utakmice oglasio se na Instagramu i poslao je poruku direktno Peleu.

Naime, on je srušio rekord Brazilca i postao igrač s najviše golova u historiji fudbala. Sada ih na kontu ima 770 i odlučio je da se oglasi po prvi put na tu temu. Pele je držao rekord sa 757 golova, ali je Ronaldo objasnio zbog čega se nije oglašavao kada je srušio tu broju, te zašto je čekao.

"Prethodnih sedmica dosta se pisalo o meni kao najboljem strijelcu u historiji i rušenju Peleovog rekorda od 757 golova na zvaničnim mečevima. Iako sam zahvalan zbog toga sada je vrijeme da objasnim zašto se nisam oglašavao do ovog trenutka".

"Uzeo sam u obzir da je dao 767 golova i uključio sam golove za Sao Paulo State Team, te za Brazilski vojni tim i tu je dao još ukupno deset golova".

"Danas sam došao do brojke od 770 golova u zvaničnim utakmicama i moje prve riječi idu pravo Peleu. Ne mostoji igrač na svijetu koji nije odrastao slučajući priče o njegovim utakmicama, golovima i postignućima i ja nisam izuzetak. Zbog toga sam radostan i ponosan što sam s ovim golovima došao na vrh liste i srušio Peleov rekord. Nikada nisam sanjao da će se to desiti dok sam odrastao kao dječak iz Madeire".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Hvala svima koji su bili dio ovog nevjerovatnog putovanja, navijačima ove prelijepe igre i na kraju mojoj porodici i prijateljima, vjerujte mi kada kažem da ne bih ovo mogao uraditi bez vas. Sada jedva čekam nove utakmice i izazove, rekorde i trofeje. Vjerujte mi, ova priča je još uvijek daleko od kraja. Budućnost je sutra i imam još mnogo toga da osvojim s Juventusom i Portugalom".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran3
Svaka cast Ronaldu vecina jedva ceka da ga pljuje a zaboravljaju kako je atletiko izbacio te godine i ajaxu zabio kasnije lionu 2 gola jedino ove godine protiv porta zakazao Ali to je fudbal svak ima pravo na losu partiju Ali sad kad su ga popljuvali lik nije mentalno pao odmah odgivorio da ima sta jos da kaze respect mnogi bi nakon ovakvog pljuvanja pali
10 2
user1585252255
Bravo kralju!
10 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi