Gdje će Ronaldo nastaviti karijeru? Mendes je rekao gdje neće

Ništa od povratka u Sporting

Gdje će Ronaldo nastaviti karijeru? Mendes je rekao gdje neće

A. Beganović

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Cristiano Ronaldo, mogao bi u ljetnom prelaznom roku napustiti redove Juventusa.

Iako sa Starom damom ima važeći ugovor do ljeta naredne godine, u inostranim medijima se sve više špekuliše o njegovoj budućnosti, odnosno Ronalda povezuju sa brojnim klubovima.

Jedan od tih je i lisabosnki Sporting gdje je i počeo svoju seniorsku karijeru, no iako je Sporting osvojio naslov portugalskog prvaka i igrat će u Ligi prvaka, od dolaska Ronalda neće biti ništa.

To je potvrdio i agent slavnog portugalskog fudbalera, Jorge Mendes, koji je istakao da je njegov klijent ponosan zbog Sportingovog naslova, no da njegovi fudbnalski planovi trenutno nisu povezani sa Portugalom.

"Cristiano je ponosan na naslov koji je osvojio Sporting, što je i javno pokazao. Ali trenutno njegovi fudbalski planovi nisu povezani s Portugalom", rekao je Mendes.

Podsjetimo, i Cristianova majka obradovala je navijače Sportinga kojima je rekla da će nagovoriti sina da narednu sezonu nosi Sportingov dres.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Ipak, od toga neće biti ništa, a da li će Ronaldo ostati u Juventusu ili će pak pojačati neki od evropskih velikana trebali bismo saznati u narednom mjesecu.

Na kraju dodajmo da je Ronaldo seniorsku karijeru počeo u Sportingu iz kojeg je 2003. godine stigao u Manchester United. Nakon šest sezona seli se u Real gdje je ostao do 2018. godine kada je stigao u Juventus.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi