Ronaldo u pobjedi Juventusa "bježao" od lopte, Inter se opet okliznuo

Agnelli s tribina posmatrao Staru damu

Ronaldo u pobjedi Juventusa "bježao" od lopte, Inter se opet okliznuo

A. Čaušević

Odigrano je šest mečeva 32. kola Serije A na kojim je postignuto ukupno 14 golova. U centru pažnje bili su susreti Juventusa i Interija.

Na dan kada se najviše pričalo o njegovom predsjedniku, Andreu Agnelliju, Juventus je je dočekao Parmu i uspio je nekako pobijediti. Završeno je 3:1.

Gosti su poveli u 25. minuti kada je prelijep gol iz slobodnjaka pogodio Brugman. Do krivice snosi Cristiano Ronaldo koji je opet krio lice u živom zidu.

Bianconeri su do preokreta stigli golovima Alesa Sandra, da bi tačku na i u ovoj utakmici stavio De Ligt. Stara dama je tako na idealan način iskostilia poraz Milana od Sassuola.

Inter je gostovao Speziji i nije uspio pobijediti, ali je svejedno povećao prednost nad prvim pratiteljom. Završeno je 1:1, a Nerazzurri su na +10 u odnosu na Milan.

Spezia je povela golom Fariasa u 12. minuti, da bi Perišić u 39. minuti izjednačio. U posljednjim minutama meča zbog minimalnih ofsajda poništeni su golovi Martinezu i Lukakuu.

Genoa i Benevento su počeli fenomenalno, pa su se naglo zaustavili. U prvih 20 minuta viđena su četiri gola. Viola za goste, Pandem za domnaće, Lapadula opet za goste i Pandev opet za domaće. Na kraju je bilo 2:2.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Cagliari je osvojio velika tri boda u borbi za opstanak. Junak je Joao Pedro čiji je gol bio dovoljan za pobjedu nad Udineseom u gostima.

Minimalan trijumf u gostima upisala je Sampdorija koja je golom Quagliarelle praktično poslala Crotone u Seriju B, dok su Bologna i Torino odigrali 1:1. Amer Gojak opet nije igrao za Bikove.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

daca
Ja ne vidim da je iko bježao ne kontam
7 4
dinass
Ne kontam ovo olajavanje Ronalda i velicanje Mesija na ovom portalu,jel znaju ovi novinari da nije vise u Realu i da ne moraju da ga kude za svakakve gluposti.
6 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi