Ronaldo: Zlatna lopta? Nikada u karijeri nisam bio loš, pa tako ni ove sezone

Jasna poruka Portugalca

Ronaldo: Zlatna lopta? Nikada u karijeri nisam bio loš, pa tako ni ove sezone

E. Čaušević

Na krilima Cristiana Ronalda reprezentacija Portugala osvojila je trofej Lige nacija.

Portugalci su u finalu sinoć savladali Holandiju sa 1:0, dok su u polufinalu bili bolji od Švicarske (3:1). U obje utakmice odličan je bio Cristiano Ronaldo, a pogotovo izdvaja polufinalni meč kada je upisao hat-trick.

Ronaldo je tako vodio Portugalce do još jedne titule nakon Evropskog prvenstvao 2016. godine. Odmah su počele priče da on zaslužuje Zlatnu loptu jer je i ove sezone bio na visokom nivou.

O Zlatnoj lopti pričao je i Ronaldo nakon utakmice i bio je sasvim iskren. On je priznao da u karijeri nikada nije imao lošu sezonu, te da je i ovaj put sezonu završio s tri osvojena trofeja.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Osvojio sam tri takmičenja ove sezone i bio sam dobar kao i uvijek. U svojoj karijeri nikada nisam imao lošu sezonu, a ni ove godine nije bilo drugačije. Moje brojke u ovih 16 godina sve govore. Ne znam da li zaslužujem Zlatnu loptu i to ostavljam onima koji daju glasove", rekao je Ronaldo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi