Na putovanje od skoro 1100 kilometara Lokomotiva je morala ići na neobičan način

Avion nije bio opcija

Na putovanje od skoro 1100 kilometara Lokomotiva je morala ići na neobičan način

Eldar Ganibegović

U okviru 24. kola ruske Premier lige snage će u nedelju odmjeriti Rostov i moskovska Lokomotiva.

Ruska invazija na Ukrajinu traje već više od mjesec dana. Međutim, to ne sprječava sportaše iz zemlje okupatora da nastave s natjecanjem. 

Na utakmicu je Lokomotiva otišla na prilično poseban način - putovali su vozom. To ne bi bilo iznenađujuće, da nije udaljenost od Moskve do Rostova gotovo 1100 kilometara.

Na društvenim mrežama Lokomotive osvanuli su izvještaji s putovanja. Na fotografijama se vide nasmijani nogometaši kojima dugo putovanje očito ne smeta.  Putovanje, koje ovim prijevoznim sredstvom traje petnaestak sati.

Teško je ne steći dojam da se radi o elementu ruske propagande, koja želi uvjeriti svijet da je u Rusiji sve u najboljem redu i da nikoga nije briga za situaciju u Ukrajini.

Nogometaši moskovske Lokomotive nisu mogli ići avionom na susret s Rostovom, jer su obližnji aerodromi bili zatvoreni. Posljednjih sedmica u medijima su se pojavile informacije da ruske trupe koriste aerodrome na jugu zemlje kako bi pokrenule raketne napade na Ukrajinu.

Inače, Rostov se nalazi na samom jugu Rusije, blizu granice s Ukrajinom. Stoga je moguće da se tamošnji aerodrom trenutno koristi za ostvarivanje zločinačkih ciljeva Vladimira Putina i njegovih vojnika. 

Top Komentari

Dragan_B
Ma tooo Ganibegoviću samo nam Rusije i Srbije daj !
2 2
Goran86
Fali nam ruska liga
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi