Sarri skupocjenom "pojačanju" Chelseaja poručio: Kod mene nikada nećeš igrati!

Još na početku sezone

Sarri skupocjenom "pojačanju" Chelseaja poručio: Kod mene nikada nećeš igrati!

A. Čaušević

Ukoliko ne izbori plasman u Ligu prvaka Maurizio Sarri vjerovatno više neće sjediti na klupi Chelseaja.

Plavci su još uvijek u igri da se plasiraju u elitno takmičenje, međutim Sarri ne uživa maksimalnu podršku navijača londonskog kluba koji je ove sezone pretrpio nekoliko ponižavajućih poraza kao onaj od Manchester Cityja kada je bilo 6:0 Građana.

Iskusni Italijan je na klupu Chelseaja stigao početkom sezone, a u razgovoru za Daily Mail je kazao kako je Dannyu Drinkwateru poručio da nikada neće igrati dok je on trener.

"Kada sam stigao u Chelsea pričao sam s Drinkwaterom i rekao sam mu da kod mene nećeš nikad igrati. Njegove karakteristike ne odgovaraju mom sistemu igre. Iako je to znao odlučio je da ostane. Možda se nadao da promijenim sistem, ali nije bilo tako", rekao je Sarri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Drinkwater koji je u ljeto 2017. godine plaćen 35 miliona eura definitivino prolazi kroz loše period karijere jer je prije nekoliko dana završio u zatvoru zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Ovaj 29-godišnjak je ove sezone igrao svega 30 minuta i to u duelu Community Shielda. Ukupno u dresu Plavaca ima 23 nastupa i jedan postignut gol. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije