Rudar drži lidersku poziciju, Stupčanica deklasirala Fortunu

Kantonalna liga ZDK

Rudar drži lidersku poziciju, Stupčanica deklasirala Fortunu

S. Mlaćo

Rudar iz Breze je jedina momčad sa stopostotnim učinkom nakon tri odigrana u Kantonalnoj ligi ZDK. 

U ovom kolu Rudar je sa visokih 7:1 deklasirao Proleter iz Makljenovca. Nakon prvih 45 minuta vodili su domaći 3:0 pogocima Nedim Abadžija, Mahir Čosić i Faruk Velić. Gosti smanjuju u 59. minuti pogotkom Indira Krličevića, a do kraja se u listu strijelaca još jednom upisuje Nedim Abadžija, te Sandi Sejdić, Nedžmin Neveljalović i Anid Hajro.

Stupčanica je sa 6:1 deklasirala Fortunu iz Zenice. Het trick za domaće upisao je Omer Avdibašić, dva pogotka je postigao Amar Klis, a jedan Mirzet Mahovac. Za goste je pogodio Emin Burić, jedan od trojice rezervista koliko su u ovom meču imali Zeničani.

Zmaj je u Novom Šeheru savladao domaćina sa minimalnih 1:0, a junak pobjede bio je mladi Tarik Smajić koji je u 53. minuti matirao Mirzu Bejzića.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Pet pogodaka je viđeno u duelu Nemile i Napredka Šije (2:3). Gosti su vodili 3:0 uz dva pogotka Armina Hafizovića i jedan Adela Bešića, a domaći u zadnjih pet minuta postižu dva pogotka za konačnih 2:3. Strijelci su bili Hamza Ramuši i Enver Selimović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi