Kantonalna liga ZDK: Uvjerljive pobjede Stupčanice i Rudara, slavili i Vareš i Novi Šeher

SportSport.ba prati i kantonalne lige, donosimo zanimljivosti iz kola u kolo

Kantonalna liga ZDK: Uvjerljive pobjede Stupčanice i Rudara, slavili i Vareš i Novi Šeher

S. Mlaćo

Ovog vikenda startala je nova sezona kantonalna lige Zeničko - dobojskog kantona. Domaćini su bili sigurni na otvaranju, s obzirom da su u četiri utakmice zabilježili isto toliko pobjeda.

Stupčanica iz Olova je sa visokih 4:0 savladala Proleter iz Makljenovac. Domaći su poveli već u trećoj minuti kada je pogodio Munib Karahmetović, a na 2:0 povosio je Emrah Karamović. U drugom poluvremenu još dva pogotka Karahmetovića za konačnih 4:0.

Isti rezultat je viđen u duelu Rudar iz Breze i Nemile. Nakon prvih 45 minuta Rudar je vodio 2:0 pogocima Nedžmina Neveljalovića, a u drugom poluvremenu pogađali su još Mahir Čosić i Faruk Velić.

Vareš je 2:0 savladao NK Zmaj, a junak domaćih bio je Sahrudin Hrvat sa dva pogotka.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Zanimljivo je bilo na Gradskom stadionu u Novom Šeheru. Novi Šeher je ugostio NK Napredak, te slavio 2:1. Domaći su poveli pogotkom Maida Lišića u 21. minuti, a na 2:0 povisio je u 63. minuti Naim Bešić. Konačnih 2:1 postavio je minut kasnije Armin Hafizović.

Portal SportSport.ba će od ove sezone intenzivno pratiti dešavanja u kantonalnim ligama, te će te iz vikenda u vikend moći da pročitate izvještaje sa svih susreta, kao i saznate ostale aktuelnosti koje donosi ovaj rang takmičenja.

Top Komentari

Pep
Super da znamo sta i o ovim manjim ligama,pozdrav za Lipičare iz Novog Šehera vaš Šeherlija iz Londona
3 0
king11
mančester iz novog šehera protiv reala iz stupčanice
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi