Rudar slavio u Šijama, remi Proletera i Novog Šehera

2. kolo kantonalne lige ZDK

Rudar slavio u Šijama, remi Proletera i Novog Šehera

S. Mlaćo

U drugom kolu kantonalne lige Zeničkog dobojskog kantona postignuto je 11 pogodaka. Po jednu bodu odnijeli su domaćini i gosti, a dva susreta su završena podjelom bodova.

Rudar iz Breze je slavio u Šijama protiv Napredka sa minimalnih 1:0. Junak gostiju bio je Irnas Begić koji je u 25. minuti zatresao mrežu Belmina Bašića.

Sjajan susret odigrali su na Gradskom staionu u Makljenovcu Proleter i Novi Šeher. Završilo je 2:2. Domaći su poveli pogotkom Isjana Mujkanovića, izjednačio je Bakir Pepelar, da bi potpuni preokret gostiju kreirao Osman Bečić.

Dvije minute prije pogotka Bečića domaći su imali jedanesterac, ali nije bio precizan Deni Čaušević. Konačnih 2:2 postavio je u 50. minuti Toni Pranjić.

Podjelu bodova vidjeli smo i u Bucić Mahali. NK Zmaj je ugostio Stupčanicu iz Olova (1:1). Vodstvo Stupčanici donosi u 26. minuti Edin Bešlija, ali autogolom golmana Amela Kozića Zmaj dolazi do izjednačenja u 84. minuti, što je bio i konačan rezultat ovog meča.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Fortuna je bila sigurna na svom terenu protiv Vareša, iako su gosti nakon prvih 45 minuta vodili 1:0 pogotkom Amera Mehmedovića. Izjednačio je u 51. minuti Kenan Zahirović, a preokret su igrali Almedin Pjanić i Irnis Kubat.

Rudar iz Breze nakon dva kola im šest osvojenih bodova, dok Stupčanica i Novi Šeher imaju po četiri. Na dnu su Nemile i Napredak Šije bez bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi