Rummenigge: Znam koji igrač će zaustaviti sutra Messija

Ove sezone je odličan bio u defanzivi

Rummenigge: Znam koji igrač će zaustaviti sutra Messija

E. Čaušević

Fudbaleri Bayerna sutra igraju protiv Barcelone utakmicu četvrtfinala Lige prvaka.

Kao što je već poznato završnica Lige prvaka igra se u Lisabonu, te će se u nokaut fazi igrati samo jedan meč. Derbi četvrtfinala na rasporedu je sutra kada će snage odmjeriti Bayern i Barcelona.

Bavarci su blagi favoriti u ovom meču jer su u dosta boljoj formi ove sezone od Barcelone. No, Katalonce ne treba tako lako otpisati pogotovo jer u ekipi imaju najbolje igrača svijeta - Lionela Messija.

Međutim, prvi čovjek Bayerna, Karl-Heinz Rummenigge, zna koji fudbaler Bayerna sutra može zaustaviti Messija. On vjeruje u Amerikanca, Alphonsa Daviesa, koji je ove sezone bio jako dobar na poziciji lijevog beka.

"Ako bude Messi igrao na njegovoj strani Alphonso će se pobrinuti za njega. Ove sezone ga je malo ko uspio lako proći i predriblati", poručio je Rummenigge pred sutrašnji meč.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Davies je ove sezone za Bayern odigrao 45 mečeva, te je zabio četiri gola i dodao osam asistencija u svim takmičenjima.

Kvote za sutrašnji okršaj Bayerna i Barcelone koji se igra od 21 sat možete pogledati u bogatoj ponudi kladionice MOZZART i to OVDJE.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
Messija samo messi moze zaustaviti...
11 2
nodi_11
Tesko da neko moze zaustaviti Messi u kontinuitetu. S tim da i on treba podršku ostalih igraca, kako bi mu otvorili prostor. Finale prije finala.
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi