Xavi ne želi klupu Barcelone: Previše je nesportskih stvari...
Foto - EPA

Legenda ne želi trenersko mjesto

Xavi ne želi klupu Barcelone: Previše je nesportskih stvari...

Midhat Šljivak

Xavi Hernandez još je jednom potvrdio kako još uvijek nema namjeru da preuzme vođenje Barcelone.

U razgovoru za El Pais legenda katalonskog kluba govorila je o eventualnom povratku u klub, gdje mu je prije nekoliko mjeseci ponuđena trenerska uloga.

Tada je to odbio, a tvrdi da bi isto napravio i u ovom trenutku.

"Nije pravi trenutak za povratak. Dosta je nesportskih stvari i buke oko kluba i smatram da nije baš pravo vrijeme. Rekao sam im to u januaru i od tada me niko nije zvao", rekao je Xavi i dodao je:

"Želim im sve najbolje. Imam veliko poštovanje prema Quiqueu Setienu i on voli igrati fudbal koji je Barceloni potreban. To je 'cruyffismo'. druga je stvar hoće li biti rezultata".

Vjeruje da će jednog dana preuzeti voljeni tim.

"Uvijek sam bio spreman za nove izazove i za mene bi bila čast da jednog dana preuzmem klub uz pravu ekipu poput Jordija Cruyffa, Carlesa Puyola i neke od aktuelnih igrača. Volio bih okupiti gupu ljudi koji su upoznati sa klubom", rekao je Xavi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španski stručnjak trenutno sa klupe predvodi katarski Al Sadd.

Kladite se na meč Barcelona - Bayern u Mozzart kladionici. Opkladu OSTAVITE OVDJE.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ejdiajes
Povedite malo racuna kad pisete textove jako puno gresaka, svaki dan zapazim po 2-3 texta gdje je promaseno slovo ili ga nema uopste, sad ste krenuli da grijesite i naslove.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.