Rumuni 'razapeli' selektora zbog napadača Srbije: Koga si ti skautirao?

Contra napravio gaf

Rumuni 'razapeli' selektora zbog napadača Srbije: Koga si ti skautirao?

Fudbalska reprezentacija Rumunije će takmičenje u Ligi nacija otvoriti u Beogradu, gdje će u ponedjeljak odigrati meč sa Srbijom.

Novinarima se pred početak novog takmičenja obratio rumunski selektor Cosmin Contra, koji je u izjavi napravio jedan popriličan gaf dok je govorio o napadaču Aleksandru Prijoviću.

"Prijović je borben igrač, iako nije imao velike brojke", rekao je Contra o napadaču koji je prošle sezone u dresu PAOK-a ponio titulu prvog strijelca grčke lige, dok je u ovoj sezoni zabio već pet pogodaka.

Contrinu grešku su brzo primijetili rumunski novinari, pa je portal Prosport njegovu konferenciju ispratio s naslovom "Koga je to skautirao Contra?".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Inače, Rumunija će do utakmice sa Srbijom odigrati utakmicu protiv Crne Gore koja je na rasporedu već sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije