Rumunski fudbaler iznio ozbiljne optužbe protiv selektora
EPA

Imao je rigorozne metode

Rumunski fudbaler iznio ozbiljne optužbe protiv selektora

Njemački stručnjak Cristoph Daum imao je rigorozne metode za svoje igrače tokom dvogodišnje epizode na klupi Rumunije.

Poraz od Crne Gore za reprezentaciju Rumunije je značio kraj svih nada u plasman na Svjetsko prvenstvo, a po običaju, ceh za neuspjeh će platiti selektor Cristoph Daum koji će voditi tim još na dvije utakmice.

Daumu je cilj svoj posao na klupi Rumunije mirno privesti kraju, ali to će teško uspjeti poslije izjave koju je dao reprezentativac Gabrijel Torje (27). Fudbaler Karabukspora je iznio teške optužbe. 

"Nije mu niko smio ništa da mu kaže u pogledu taktike, igre... Ni sa kim nije razgovarao. Jednom nas je čak tjerao i da guramo autobus koji je stao. Gurali smo ga svi, prvo petorica, kasnije ostatak tima. Kao da sam bio u obdaništu", kazao je Torje. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Slične metode Daum je provodio i ranije. Krajem 90-ih godina je kao trener Bayera iz Leverkusena zadavao zadatke koji su sadržavali između ostalog da igrači trče preko razbijenog stakla i uglja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije