Rumuni spremaju pakao za Zmajeve

Nakon obavijesti Saveza

Rumuni spremaju pakao za Zmajeve

Admin Čaušević

Bh. reprezentativce na stadionu Giulesti čeka paklena atmosfera.

Ligu nacija Zmajevi će zatvoriti gostovanjem reprezentaciji Rumunije. Meč se igra u ponedjeljak od 20:45 po centralnoevropskom vremenu.

Već sada je jasno da bh. reprezentativce čeka pravi pakao na stadionu Rapida koji je inače kapaciteta od 14.000 sjedećih mjesta.

Naime, Rumuni su obavijestili javnost da su sve ulaznice raspordane te da će na tribinama biti prisutno 12.000 domaćih navijača.

Dio ulaznica je rezervisan i za navijače BiH kao to UEFA-ina pravila nalažu pa se očekuje i da Zmajevi imaju podršku od nekoliko stotina gledatelja.

Susret je od velikog značaja za domaću selekciju jer ne žele ispasti u Ligu C pa će morati tražiti pobjedu pod svaku cijenu.

Rumunima igra pobjeda, ali pod uslovom da ne Finska ne pobijedi Crnu Goru, do opstanka u Ligi B bi mogli i remijem u slučaju da Crna Gora savlada Fince.

Pošto su ranije osigurali prvo mjesto i promociju u Ligu A bh. reprezentativci u susret ulaze rasterečno, ali će sigurno nastojati da stadion napuste neporaženi.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Inače, organazitori utakmice su posljednjih dana naporno radili na saniranju terena nakon što je dobio dio travnjaka bio obuhvaćen gljivicama.

Susret Rumunija - BiH će suditi turske sudije na čelu sa 36-godišnjim Halilom Melerom koji FIFA-inu značku nosi od 2017. godine.

Top Komentari

DadiG
Kakav pakao nakon kakve objave saveza i kojeg saveza?
4 0
epa
Nek prave kakav hoce pakao mi idemo u A grupu..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi